|
Agencja turystyczna - pozwolenia i licencje - strona 3 |
Agencja turystyczna - pozwolenia i licencje
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jesli ma to byc agencja turystyczna to sprzedawałbys wycieczki znanych TO, więc warto by było zaznaczyc jakich. To myślę, że wzbudzi zaufanie klienta. Problem jednak jest natury fizycznej. Bo umowę z klientem jakoś spisac musicie. Aby klient czuł, że go nie oszukasz można zaznaczyc w umowie że zapłaci po jej podpisaniu. Najważniejsze, żeby wszystko wyglądało profesjonalnie i było ok. Klient zadowolony zrobi reklamę.
Musisz bardzo, bardzo zadbać o promocję. Bez tego jedynie "sobie możesz chcieć"
TeleTomek masz racje. Tym bardziej, że teraz jest problem ze znalezieniem klienta. Jesli ktos juz decyduje się na wyjazd to idzie do stacjonarnego biura aby uzgodnic warunki. Internetowe biura mają tę przewagę, że są dobrze promowane, pozycjonowane za dużą kasę przez właśnie znane agencje turystyczne. Dobrym wyjściem byłaby franczyza. Albo po prostu biuro dostępne fizycznie dla klienta o dobrej lokalizacji + np. sprzedaż przez internet z dojazdem do klienta z ofertą. jest wiele metod na sprzedaż. Jedno jest pewne obecnie w branży jest ciężko zwłaszcza początkującym bez wsparcia marketingowego.
Stron z ofertami turystycznymi jest od grona, a wyjscie na jakas sensowna pozycje w googlach to koszt o wiele wiekszy niz otwarcie biura miejskiego. Druga kwestia jest taka, ze wiekszosc ludzi sprawdzi oferte na stronie i ... pojdzie do biura ja kupic, dowiedziec sie wiecej czy potruć d*** :), Strona jest raczej dodatkiem do biura, a nie odwrotnie. Tak czy inaczej życze szczescia.
A co myslicie o jakiejs nowej formie wypoczynku np. Wyjazdu Naukowego czy jakiej innej formie wypoczynku-rozwojowego np. koloni muzycznych. Oczywiście takich możliwości jest wiele sam chciał bym na coś takiego pojechać, a już na pewno wolał bym to od normalnych wakacji. Przyczyna jest prosta, bo oprócz wypoczynku robił bym to co kocham. Przyznam się ze moim zdaniem jest to świetny pomysł i sam kiedyś chciałem się nim zając. W sumie to nadal chcę. :) Pozdrawiam
Na organizację imprez turystycznych potrzebna jest zgoda marszałka województwa i wpis do rejestru organizatorów. Jesli biuro jest tylko agencją turystyczną, takiego wpisu nie potrzeba. Sprzedaż tylko przez internet na początek może nie wypalic. Za samo wypozycjonowanie w wyszukiwarkach zapłacisz wiecej niż zdołałbys zarobic. Musi byc jakies biuro stacjonarne .
Odnośnie kolonii/obozów tematycznych to są one oblegane przez dzieci i ciekawa forma, program takiej imprezy przyciąga klienta. Tego też jest już dużo na rynku. Ale tematów na kolejne obozy nie brakuje.
A jak wygląda kwestia organizacji przebiegu wycieczki czy agencja turystyczna może sama to wyznaczyć. Bo może tutaj tkwi klucz, można by było organizować jakieś nietypowe wycieczki typu "tydzień w nawiedzonych domach".
Niestety, jako agencja turystyczna możesz jedynie sprzedawac gotowe produkty turystyczne TO i otrzymywac za to premię. Na organizację imprez turystycznych koniecznym jest prowadzenie działalności organizatorów turystycznych. jeśli masz ciekawe pomysły, które chciałbys realizowac to po prostu załóż biuro turystyczne. Sa jednak pewne warunki, które niestety trzeba spełnic. Odsyłam do Ustawy o usługach turystycznych.
Witam !
Zastanawiam się nad otwarciem agencji turystycznej w miejscowości o ok 100 tys. mieszkańców . Bardzo proszę o informacje na ten temat. Dokładnie interesuje mnie to w jaki sposób można zawrzeć umowę z biurami podróży , jakie są prowizje od sprzedaży ? I czy trudno taką umowę zawrzeć czy mają jakieś dodatkowe wymagania ??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Agencja turystyczna - pozwolenia i licencje - strona 3": - Jakie pozwolenia, licencje na produkcje przyczepek - Agencja pracy, Agencja turystyczna, Wywoz śmieci a może...? - AGENCJA TURYSTYCZNA - Agencja turystyczna, czy się opłaca? - biuro podróżu lub agencja turystyczna
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|