|
agencja turystyczna |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam.chciałem sie zorientować co myślicie o założeniu agencji turystycznej lub działalności o podobnym statucie ale bez wymagania zgłaszania do wojewody w miejscowości turystycznej w bieszczadach ,która zajmowała by się organizowaniem aktywnej turystyki od dzieci aż po imprezy extremalne dla dorosłych.Jak myslicie czy to jest dobry pomysł.Z tego co się orientuję to w okolicy nie ma nic takiego.Dodatkowo chcę prowadzić catering ,zakwaterowanie itp.Co trzeba do zorganizowania takiej agencji.Proszę o wyrozumiałość i odpowiedzi.
dobry pomysl ale nie znam sie i ci nie pomoge
ale pomysl ok
chciałem jeszcze dodać że chcę organizować imprezy ze scenariuszem dla grup zorganizowanych.Po za tym blisko są granice państwa więc wycieczki na słowację i na ukrainę też bym wpisał w asortyment.
Pozdro
Przedstawiony pomysł to już nie agencja tylko organizacja, a to podchodzi pod licencje i ubezpieczenia.
I wlaśnie w tym cały problem,mianowicie chodzi o to ze dowiedzialem się że takie ,,imprezy turystyczne można organizować na działalnośc gospodarczą tylko nie mogą być łączone w pakiet,nie mogą przkkraczac 24 godzin czyli wycieczki jednodniowe.Czy to by mogło wypalic jeśli to prawda.I jeszcze jedno jak nazwać taką ,,impreze turystyczną,, bo właśnie imprezy takie mają odpowiedni opis w przepisach o turystyce.To jest ciekawe.Dzięki za rady.Pozdro
czy jest ktoś na forum co zna się na tej turystyce? Trochę mi zależy na waszej opinii i waszych propozycjach ,co by można bylo jeszcze dodać do oferty.Pozdro
|
|