Witam.
Chciałbym na Śląsku na dużym osiedlu mieszkaniowym otworzyć działalność taką jak w temacie.
Połączenie tych dwóch usług jest chyba dobrym rozwiązaniem.
Jeżeli chodzi o ubezpieczenia, to już niedługo wybieram się na kurs na agenta, jestem po słowie z PZU, mają teraz dość dobre prowizje z tego co się orientuję, dla nowych agentów dodatkowe bonusy.
Co najważniejsze lokal w którym chciałbym się zainstalować jest przy głównym skrzyżowaniu na osiedlu, a dwa bloki w głąb osiedla jest schowana jedyna agencja ubezpieczeniowa, charakteryzująca się krótkimi godzinami otwarcia (do 16) i ciągłymi kolejkami. Jest to multiagencja, oferuje PZU, Wartę i Generali. Jest ona rozreklamowana po całym osiedlu, ale nie można do niej dotrzeć nie przechodząc obok mojego lokalu:)
Jeżeli chodzi o kredyty, to jest tu większy problem:)
Nie wiem czy jest to dalej opłacalne, nie wiem jakie są wymagania, słyszałem o wekslach do podpisu. Na moim osiedlu są 3-4 placówki z kredytami, ale wszystkie po drugiej stronie osiedla i z tego co widzę to ludzi mają sporo, szczególnie kredyty-chwilówki.
Lokal znajduje się 50 metrów od jedynej na osiedlu poczty.
Potrzebuję waszej opinii na temat takiego pomysłu. Lokal będzie kosztował ok600 zł miesięcznie + media, jest to kiosk wolnostojący, ok 20 metrów, wymaga kilku tysięcy PLN na odświeżenie.
Proszę życzliwych forumowiczów o pomoc w dziedzinie punktu kredytowego.
Lepiej samemu dogadywać się z bankami czy szukać pośrednika który ma ich już w ofercie kilka????
Może wiecie gdzie się udać, gdzie zadzwonić??
z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc
michal