Witam,
Możesz opisać szerzej w czym przeszkadza ci brak biura?
|
AGENCJA UBEZPIECZENIOWA - strona 2 |
AGENCJA UBEZPIECZENIOWA
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam,
Możesz opisać szerzej w czym przeszkadza ci brak biura?
Wybacz ale nie będe tutaj dyskutował to plusach i minusach pracy polegając tylko na spotkaniach u klienta albo w restauracjach.
Pracuje już tak trzy lata i wystarczy, chce otworzyc biuro dlatego chciałbym pogadać z kimś kto takie biuro prowadzi.
Jeżeli chcesz otworzyć multiagencję tylko po to by zrezygnować z dotychczasowego zdobywania klientów to niestety nic dobrego Ci nie wróżę. Teraz multiagencje się zamykają po ty by obniżyc koszty a zaczynają działać jak ty do tej pory.
Dobrym rozwiązaniem jest poszerzenie działalności jak wspomniałeś, ale zamiast otwierać multiagencję pomyśl o twarciu biura gdzie tylko będziesz się spotykał z klientami, by wyglądalo to bardziej profesjonalnie. Po co wydawać kase na multiagencję. Jeżeli już się uparłeś to rozwiń to bardziej o kredyty szczególnie hipoteczne, na tym od kredytu zarabiasz do 3% Zainwestuj w bardzo dobrą stronę internetową. Pozatym zbyt małe miasto by był ruch.
ja wiem czy male? poza tym bylo cos wspominane o braku takiegoz punktu, co wedlug mnie jest in plus.
No tak, witaminka ma może i trochę racji...
Może faktycznie lepszą metodą będzie otwarcie biura "dla klientów" niż zakladanie osobnej działalności.Strona internetowa wraz z możliwością polis direct już jest w budowie. Nie wydaje mi się żeby moje miasto było za małym rynkiem na taka działalonosć, przy czym podkreślę że takiej działalności niekt nie prowadzi. Chciałbym się zorientować o ubezpieczenia majątkowe, ktore TU byście polecili dodać do swojej oferty?
Wszystkich dużych firm, WARTA, PZU, AXA itd, niech twój klient ma wybór, jednemu będzie odpowiadała polisa z firmy A a drugiemu z firmy B.
axy akurat, to on raczej nie doda :)
Doda jeśli tylko będzie miał chęci.
Witam serdecznie !
Wyciągnęłam jakiś stary temat, żeby nie tworzyć nowego - mam nadzieję, że ktoś znajdzie chęci, żeby mi pomóc. Otóż :) Noszę się z zamiarem otwarcia multiagencji w mieście ok 80 tys mieszkańców. Nigdy nie byłam agentem a pojęcie o ubezpieczeniach mam mgliste. Jestem jednak gotowa do nauki :) Pytanie moje - od czego zacząć? Chodzi mi o naukę na własną rękę dopóki nie podejmę ostatecznej decyzji o otwarciu agencji. Nadmienię, że mój pomysł opiera się na ogromnym wsparciu ze strony rodziny, która jest wlaścicielem multiagencji w tym mieście i zgodzila się na współpracę w tym zakresie (czyli dają mi wszystkie firmy) i nawet nie będę musiała dzielić się prowizją ;) Bylebym tylko sama wszystko sobie kręciła (oczywiście myślę o współpracowniku bo wiadomo, ze lepiej we dwie osoby się za to zabierać). Na razie czytam OWU roznych firm i ustawę o ubezpieczeniach obowiązkowych - jak mogę jeszcze zdobyć wiedzę we własnym zakresie? Macie jakieś ciekawe linki, artykuły, poradniki itp? Zainteresowała mnie teś strona internetowa z możliwością polis direct? O co w tym chodzi? Czy to tylko współpraca z firmami directowymi typu link czy axa? Czy oni współpracują jakoś z agentami? Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwioek wskazówki. Pozdrawiam !
Chętnie podpiszemy umowę współpracy posiadamy w swojej ofercie Link4 oraz Liberty Direct .
Jeśli chcesz współpracować z dużą multi to zapraszam
W ofercie 25 TU w tym 21 majatkowych ( w tym aviva,link4,liberty) Plusy oferty -Dobre prowizje -Brak limitów sprzedażowych -Program, który liczy oc,ac,nnw we wszystkich firmach w 3 minuty ( z dokładnościa do 1 zł).Jest to program pisany na zamowienie ( bez mozliwości kupna na wolnym rynku) Aktualnie współpracujemy z 250 agentami w całej Polsce. Jak już współpracować to z firmami co mają doświadczenie w tego typu współpracy a nie z mikro multi (: Moj gg to 4439769 ( podam wiecej szczegółów)
Sprawdź również podobne tematy:
- Nazwa firmy / agencja ubezpieczeniowa
- Agencja Ubezpieczeniowa + Punkt Kredytowy - Agencja Ubezpieczeniowa, Fundusze Emerytalne - Agencja ubezpieczeniowa- współpraca z multiagencją - Agencja ubezpieczeniowa - wiele firm w 1 miejscu - Agencja ubezpieczeniowa - wiele firm w 1 miejscu - pytania - Firma Ubezpieczeniowa - Multiagencja ubezpieczeniowa - Agencja pracy, Agencja turystyczna, Wywoz śmieci a może...? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|