Witam
Czy ktos sie orientuje co ile rusza ten konkurs na najlepszy biznesplan? Wiadomo kiedy bedzie V Edycja? Niestety zbyt pozno sie dowiedzialem o tym konkursie i nie wiem czy zdaze z tym BP na 15.
|
AIP |
|
Strona główna forum
‹ Ogłoszenia
‹ Biznes oferty
‹ Oferty Usługi
Autor
Wiadomość
Witam
Czy ktos sie orientuje co ile rusza ten konkurs na najlepszy biznesplan? Wiadomo kiedy bedzie V Edycja? Niestety zbyt pozno sie dowiedzialem o tym konkursie i nie wiem czy zdaze z tym BP na 15.
czesc mam pare pytan dot. AIP (jestem z W-wa)
1. Gdzie AIP proponuje Ci biuro (czy jest to teren uczelni, czy np lokale w centum miasta o d/b lokalizacji) 2. Czy placisz jakies rachunki AIPowi (telefon? internet?) 3. Rozumiem ze dostajesz kompa? laptop czy stacjonarny 4. Czy kupujes jakies rzeczy do biura np. katridze do drukarki czy papier jak sie skonczy czy to tez zapewnia AIP 5. Czy zakładajac firme przez AIP piszesz co ci jest potzrebne np. ja jako grafik komp najlepiej laptop z pelnym oprogramowaniem, dobra drukarka do projektów, aparat cyfrowy, tablet graficzny itd itp 6. Wiem ze nie musisz siedzies w biurze, ale czy np. do biura moze wejsc twoj kolega/ rodzina/pracownik i załatwiac pewne sprawy bez ciebie np. dzwonic i umawiac cie na spotkania pozyskiwac klientow??? To były takie najbardziej podst pytania Pozdrawiam Piotr
Witam
pragne ostrzec wszystkich chcacych zalozyc firme przy AIP. poprostu nalezy dokladnie sprawdzic czy dany oddzial bedzie w stanie kompetetnie poprowadzic Twoja firme... Pozdrawiam ps. stracilem kilkanascie tysiecy za to ze nie kompetetnie poprowadzona moja firme...
a z jakim aip współptacowałes ,gdzie?
Na czym dokładnie polegała niekompetencja? podzielisz się tą informację? i w jakim AIP? Ja z Katowickim miałem dobre kontakty i dobrze wszystko prowadzili. Pozdrawiam
No wlasnie, nie watpie ze kolega chcial pomoc, ale taka informacja nie jest za bardzo pomocna. Dobrze by bylo jakby kolega sylvo napisal z czego wyniknely straty, ew. podal oddzial AIP i podzielil sie szerzej spostrzezeniami - z tego napewno wiele osob mogloby skorzystac.
Witam,
oczywiscie ze sie podzele i wszystkim bardzo dokladnie opowiem.... juz wkrotce.... prosze o cierpliwosc Pozdrawiam wszystkich przedsiebiorcow
jest jeszcze pewien warunek, ktory musi byc spelniony
abym mogl opowiedziec wszystko..... okaze sie juz nie dlugo...... Pozdro
MAM PYTANIE. CHCIAŁEM WYSTARTOWĆ Z FIRMĄ KURIERSKĄ NA TERENIE DUŻEGO MIASTA.CZY AIP MOŻE MI POMÓC Z REKLAMA I Z PROMOCJĄ.CHCIAŁEM WPROWADZIĆ WIELE UDOGODNIEŃ DLA KLIJENTÓW.TAKICH JAK PŁATNOŚ KARTĄ,ITP...POTRZEBUJE TEŻ WSPARCIA FINANSOWEGO CZY AIP POMOŻE I CZY WOGÓLE ZECHCE MI POMÓC?KAŻDEGO DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ.
Witam!
A ja mam takie pytanie: co ma Inkubator z tego, że pomaga nam w prowadzeniu firmy? Spotkałem się z informacją, która trochę mnie odstraszyła od założenia firmy w Inkubatorze i chciałbym ją tutaj zweryfikować - czy to prawda, że Inkubator pobiera 70% zysków naszej firmy prowadzonej w Inkubatorze? Pozdrawiam!
Sylvo zacznijmy od tego ze AIP nie prowadzi Twojej firmy a udostepnia lokal na biuro,sprzet etc,prowadzi ksiegowosc etc a Ty musisz oplacac skladki ktore sa groszami w porownaniu z kosztami prowadzenia firmy,Prowadzenie firmy nalezy do Ciebie,Ty pilnujesz swojego projektu wiec nie oskarzaj kogos za swoje niepowodzenie.Wspolpracowalem swego czasu z AIPem wiec wiem na czym to polega :-)
Na jakiej zasadzie rozpatrywane są wnioski o podłączenie do programu AIP ? Z tego co czytałem, w pierwszej kolejności biorą studentów, tak ?
Jeśli nie jestem studentem a na chwilę obecną AIP będzie realizować już maksimum projektów (o ile takie maksimum istnieje) to trafię do jakiejś kolejki czy mój wniosek zostanie odrzucony w ogóle ?
nie ma żadnego maximum
nie trzeba być studentem warunek to NIE ukończenie 30 roku życia pozdrawiam Piotr Sz. http://www.creall.pl Agencja Marketingowa
A jak to jest z tym biurem ? AIP w danym mieście ma jeden lokal, w ktorym znajduje sie biuro i korzystaja z niego wszyscy beneficjenci programu czy tez AIP daje mi wlasne buiro gdzies w miescie ?
|
|