Witam , naszedl mnie pomysl na zalozenie wlasnej dzialanosci gospodarczej - a mianowicie akademii piłkarskiej w zwiazku z tym chcialbym zapytac o kilka spraw z tym zwiazanych .
Stan faktyczny: Mam 20 lat , jestem studentem II roku prawa - nie studiuje w miescie w ktorym jestem zameldowany,
Pomysl: Akademia Piłkarska z nastawieniem na szkolenie dzieci/mlodzieży
Z tego co zdarzylem sie zorientowac potrzebny bedzie mi kurs na instruktora piłkarskiego - 8tygodniowy lub tez 2 , ktory odbyc moge w kilku miastach w Polsce (koszt 1250zl) , nie do konca jednak jestem zorientowany czy jedyna forma rozpoczecia dzialanosci jest zalozenie przedsiebiorstwa - mozliwe istnieja inne sposoby na prowadzenie szkolki pilkarskiej - i to jedno z pierwszych pytan ktore chcialbym zadac , kolejnym jest to , czy istnieje mozliwosc o ubieganie sie o dotacje dla mego pomyslu - zarowno z tytulu proby zalozenia wlasnego biznesu , a takze promowania aktywnosci sportowej ( chodzi mi o struktury krajowe jak i te z UE)
Kolejnym pytaniem jest to czy fakt iz studiuje (w Toruniu) a zameldowany jestem w Suwalkach nie jest przeszkoda i czy podjecie dzialnosci gospodarczej na studiach jest realnie mozliwe ? Prosilbym o pomoc , Szczegolnie jezeli chodzi o kwestie dotacji UE i rozpoczecia dzialanosci , z gory dziekuje