|
AKCJE |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Widzisz kolego - analizuje przed zakupem kazda spolke i nie wchodze we wszytskie oisane na innych forach tylko w te ktore wydaja mi sie godne uwagi. Jesli cytuje jakas inna wypowiedz z jakiegos foum to o tym pisze lub cala wypowiedz jest zacytowana w cudyslowiu i nigdy nie podszyam sie pod kogos ze to niby moje. Tak jestem poczatkujacy na gieldzie - bo gram 2,5 roku, nie posiadam zadnego wyksztalcenia w strone gieldy. Poprostu lubie to i najwazniejsze ze przynosi to spore zyski. Nie rozumiem dlaczego sie czepiasz - jesli wykorzysatalem Twoja wypowiedz bez zgody to przepraszam nie bede tego wiecej robil - poprostu napisal to ktos lepiej niz ja bym to ujal i tylko dlatego znalalo sie to tutaj. Co do cudow w Polsce z tym ze decyzje podejmuje sie pod wzgledem informacji przeczytaniej na forum to posluchaj - ja mam swoje zdanie i malo mnie interesuja czyjesz przestrogi lub zachety - normalne ze ludzie pisza brednie ze dana spolka ktorej akcje kreca sie w okolicach 1 PLN pojda w ciagu tygodnia na 100 PLN tylko po to by naciagnac kilku kupujacych. Ja piszac rekomendacje (to chyba troche przesadne slowo wiec przepraszam ze go uzywalem) sam kupuje i inwestuje w ta spolke po to zeby zarobic i uwazam ze to co pisze lub (skopiuje z innego forum) ma sens i naprawde warto poswieic troche uwagi a nie naciagnac ludzi ktorzy to czytaja. Przepraszam ze kogos urazilem - absolutnie nie chcialem robic z siebie experta - poprosty wydawalo mi sie ze moge sie z kims podzielic przypuszczeniami i ktos wiecej trafi w dobra spolke. Wiecej nie bede sie udzielal w takim razie skoro uzniej tylko dostaje sie po lapkach.
Według mnie można korzystać z postów zamieszczonych na forach w celach "ogólno-orientacyjnych". Można znaleźć również ciekawe info.
Ale to jest jedynie podstawa, którą należy uzupełnić o własną wiedzę, doświadczenie,aktualne dane czy własnego "czuja".W żadnym wypadku nie wolno kierować się tylko i wyłącznie takimi forami bo to najprostsza droga do straty pieniędzy i ogólnego ogłupienia samego siebie.
jennyyy - nie bierz do głowy ktoś kto pisze te posty, nie wie ile ludzie spędzają czasu nad spółkami. Posłuchałem Ciebie i super na tym wyszedłem. Oby tak dalej. A poza tym dzięki wielkie. Rób co robisz do tej pory bo w tym jesteś dobry. Pozdrawiam
I Pamiętajcie na giełdzie potrzebna wiedza i każda wiedza się przydaje Ps. Wiesz coś o spółce SANWIL - jak ktoś nie chce czytać prześlij mi jakąś odp. na Pw Dzięki
Nie biore do glowy bo ja mam swoje zdanie na pewne tematy i tyle - chcialem sie tylko wytlumaczyc bo glupio wyszlo ze zacytowalem caly tekst z Forum i ktos mogl sie poczuc urazony. Staram sie inwestowac dlugoterminowo i powiem Wam ze w miare mi to idzie. I w miare trafiam ze swoimi inwestycjami i mam nadzieje ze tak bedzie dalej. Zreszta jesli ktos po moeje rekomendacji kupil FON po 1.3 gdy pisalem w ciagu tygodnia zrobil prawie 100%. Jesli ktos wszedl w TUP po tym jak napisalem ze warto sie ta spolka zainteresowac zarobil wczoraj 20% a wiem ze w nastepnym tygodniu ta spolka urosnie kolejne 20%. Co co SANWIL to nie znam tej spolki i wydaje mi ie ze juz swoje poszla - zreszta nie kupuje akcji na gorce (pomimo ze jak mowie nie znam spolki i moze isc np kolejne 50%w gore) to wydaje mi sie juz ryzykowne wchodzic w nia. Pozdrawiam
Ok forum biznesowe - ale jesli admin zalozyl temat Gielda Papierow Wartosciowych to chyba mozna w nim o gieldzie rozmawiac - szczegolnie ze wielu ludzi to traktuje jako swoisty biznes :))
ja kupilem FON po 1.39 juz sporo na nim zarobiłem zastanawiam sie nad sprzedażą ale chyba niewarto poniewaz w piatek to byla tylko korekta a nie spadek mi sie wydaje ze w poniedzialek nadal w gore !!!!
Trudno odgadanc co sie bedzie dzialo w tym tygodniu - raczej stawiam na wzrosty bo w tej chwili jest malo osob ktore ma znaczaca ilosc glosow w WZA i prawdopodobnie ci co maja duzo beda chcieli jeszcze dokupic - ale zobaczym za pare godzin - wiem jedno ze prawdziwe wzrosty czekaja nas w polowie kwietnia kiedy to Walne bedzie mialo miejsce. Skoro czlonkowie zarzadu skupuja akcje to albo wiedza cos czego my nie wiemy bo raczej nikt nie pakuje sie z kupa kasy (czlonek zarzadu Mariusz Patrowicz nabyl w ostatnich tygodniach akcji za 403 tys PLN i posiada ich obecnie za 1 mln 466 tys.) po to by to wszystko stracic. Napewno nie beda siedziec z zalozonymi rekami tylko beda probowac cos zrobic by ich pieniadze zarobily troche - mysle ze do Walnego cena 3 PLN to minimum. Pozdrawiam
sprzedalem Fon i Lene bo zarobilem na nich a teraz kupilem masters i mostostalexport co o tym sadzicie?????
Mam teraz w portwelu ORLEN MASTERS I MOSTOSTALEXPORT . Oczywiscie nielicze na zysk w poniedzialek tylko dopiero w kwietniu
dzis masters 13.73%
mostostalexp 10.87% orlen 1.51% narazie niezle mi idzie zobaczymy jak dalej oby bylo jak najlepiej proponuje kupowac swz bo bedzie szlo w gore !!
A ja mam
FON TUP CAPITAL
Witam Forumowiczow
W swoim portfelu posiadam: Masters 2000 po 0,24 gr. BBI DEVI NFI - 1400 po 1,6 zakupionego jeszcze jako 12 Piast . Capital 300 po 9,4 Lubawa - 600 Kierowalem sie przedewszystkim mozliwosciami spolek i ich historia. Z tego powstal taki portfel. Gram glugoterminowo bo nie mam czasu byc na zywo przy notowaniach. Jakie sa notowania kazdy widzi i moze ocenic czy wybor byl trafny czy nie. Zamiar mam wskoczyc w niedlugim czasie na Biotona. Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie
Witam!
mam w portfelu GTC i SEKO mysle ze to dobry pomysl po przeczytaniu ksiazki R.Kiyosaki seko pasuje mi bo np. ,,gosc ,,kupywal nowe spolki i trzymal 1 rok i sprzedawal z zyskiem :) co wy na to?
no cóż ja jestem graczem szybkim i kupuje i sprzedaje przynajmniej raz w tygodniu wiec czekanie na zysk rok to jak dla mnie to troche przesada ale w koncu kazdy gra jak chce i ma wlasny styl co do forumowicza BOBO to mi sie wydaje ze on gra to co tylko zaproponujena forum jenyyy
teraz mam próchnik , masters , pc guard
Gra co uwaza za sluszne - proponowalem tez tutaj Karen, GTC i nie ma tego w portfelu - a jesli sie nie myle kiedy pisalem o tym zeby przygladnac sie bardziej FON-owi - kosztowal on cos w okolicach 1,2 PLN wiec ktokolwiek sie moim postem zainteresowal i wszedl w ta spolke ma juz blisko 200% zarobku. NA TUP-ie to samo - byl po 35 PLN - teraz prawie 70 PLn a w poniedzialek mysle ze zabija wszystkich po podaniu prognozowanego zysku ktory bedzie 300-400% wiekszy niz rok temu. Przypomne tylko ze CASFLOW gdy podala podniesienie prognozy zysku o 100% jej akcje w ciagu jedej sesji poszly o 50% w gore. Byc moze w przypadku TUP-a zostaly te prognozy juz troche zdyyskontowane ale ma jeszcze mocna szanse na wybicie.
CAPITAL bedzie mial swoje 5 minut jeszcze - i to nie dlugo. Teraz sie nic nie dzieje ale na przelomie maj czerwiec jak zaczna wprowadzac nowe firmy na gielde to kurs bedzie szybowal pieknie do gory. Co do mojego portfela to mam w nim kilka spolek mocnych oraz kilka marzen i narazie marzenia daja zarobic wiecej. Oto moj sklad: - KAREN - 180 szt - FON - 9000 szt - CAPITAL - 785 szt - GETIN - 174 szt - GTC - 101 sz - PKO - 30 sz - STALEXPORT - 370 szt - TUP - 260 szt - TVN - 45 szt - ZURAWIE - 103 szt Staram sie miec porozkladane srodki do spolek z wielu dziedzin - czasami mam ochote sprzedac np PKO lub TVN i dokupic np FON bo on daje zarobic duzo ale jedna mysle ze trzymanie sie pewnych zasad i nie ryzykowanie na maxa przynosi wieksze efekty. Gdyz np wlasnie konczacy sie tydzien zamknalem zyskiem 12 tys PLN tydzien wczesniej zyskiem 10 tys PLN. Mam nadzieje ze gielda i spolki pojda jeszcze wyzej i odnotuje jeszcze lepszy przychod ale i tak jestem zadoolony na maxa.
|
|