|
Aktualna stawka za km dla dostawczaka |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Założyłem firme transportową. Samochód mam o ładownosci 900 kg jednak to chyba mało ważne...Chciałbym sie dowiedzieć jaka jest aktualna stawka za km jazdy dostawczakiem... Jak można ewentualnie szacować koszty usług transportowych ( czym się kierować przy ustalaniu stawek ) ?? jeśli kursy są na niewielkie odległosci a np jest duży ładunek...Z góry dziękuje za odpowiedzi..Pozdrawiam
Pewnie masz jakiegos malego blaszaka (t4, vito). Na takie ladownosci stawka jest okolo 0.7 - 1zl/km(zobacz na motoallegro - uslugi- transportowe) Im mniejsza odlegosc tym wiadomo cena bedzie wyzsza za km, bo np nikt nie pojedzie przewiesc cos na odlegosc 4 km i skasuje za to 8zl. Moim zdaniem przy bardzo krotkich trasach lepiej sie ustala cene indywidualnie, dopiero przy dluzszych trasach jakas kilometrowke. Co do ladunkow to nie ma juz roznicy czy jest 300kg czy 900kg do przewiezenia.
Mam Iveco 3510, średniej wielkosci. Ma on jakies 13 metrów sześciennych pojemnosci ale rozumiem że też nazywasz to "małym blaszakiem" .. Pytam bo ostatnio miałem kurs ok 50 km z ładunkiem 1200 kg i za ta usługę skasowałem 100 zł .... Wtedy stawka by wyszła 2 zł/km ... co uważam za niezły zarobek.. Szukałem natomiast w internecie i samochód o pojemnosci powyżej 0.9 litra liczy sie 0.78 zł za km i myślałem, że dostawcze są inaczej liczone ... Nie mniej jednak dziekuje za odpowiedz ..Pozdrawiam
|
|