Witajcie,
pytanie mam o aliasy. Co to jest? O co w nich chodzi i co daja /lub juz nie daja?
Pozdrowienia
|
Aliasy - łopatologicznie proszę |
Aliasy - łopatologicznie proszę
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Witajcie,
pytanie mam o aliasy. Co to jest? O co w nich chodzi i co daja /lub juz nie daja? Pozdrowienia
Nooo ludzie please, naprawde z tlumaczen ktorych sie doszukalam nie łapię. Pomóżcie.
Pozdro
Alians jest czymś podobnym do Subdomeny.
Np taki alians to możesz mieć na : ocom pl
Dzieki za info.. ale proosze jasniej.
Ok mam np. nazwadomeny[kropa]pl i co to aliasy/subdomeny do niej? Po co sa? Co daja? Pozdrawiam Beata
masz np. domene xxx.pl to alians/Subdomena to : nazwa.xxx.pl
Daja to ze google inaczej widzi takie domeny i tak jak w przypadku onet.pl gdzie maja platformy blogowe i każdy blog ma : nazwa_bloga.blog.onet.pl to na każdym jest Link do onet.pl i dzięki temu ich PR jest większe bo maja więcej linków stron które prowadzą do strony onet.pl
DZIEKI.
Super zajarzylam, tj. oplaca sie to miec (np. ze wzgledow wyszukiwarki) jesli dobrze rozumiem. Oplaty za subdomeny sa jak za domeny? I sa 'normalne' strony www tworzone z mysla o 'poszerzeniu dzialnosci' i rozreklamowaniu strony. Si?
Ta standardowa cena subdomeny to wydatek ok 50zł za jedna (oczywiście przy zamówieniu min 10 subdomen)
A tak na serio. Subdomeny są darmowe o robisz je SAM Wchodzisz w panel domeny i tam możesz zrobić subdomeny wiec jedynym kosztem jest rejestracja domeny.
Dzieki ogromne!! Pozdrawiam Beata
Aliasy są fatalnym rozwiązaniem, które napędzają właścicielowi domeny użytkowników. Dlatego na ogół są darmowe. Często właściciel domeny umieszcza na górze, czy na dole strony własne reklamy, i nie da się tego ominąć. Treść Twojej strony, jest na ogół wyświetlana we framsecie, wiec i tak nie indeksuje się pod tym aliasem. Najlepiej kupic sobie własną domenę/subdomenę. Koszty nie są aż tak wielkie. Nową domenę można zarejestrować za kilka złotych lub nawet za darmo. Przedłużenia za kolejne lata są już droższe (od powiedzmy 20zł do 120zł).
To chyba jeszcze troche poczytam zanim Was zrozumiem :) Mam domene, mam strone i - wydawalo mi sie - ze aliasy sa sposobem na jej rozreklamowanie, poszerzenie dostepnosci i wizyt na stronie.
Pozdro Beata
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Aliasy - łopatologicznie proszę": - Darmowe aliasy - czy warto w to wejść? - Pozycjonowanie stron + darmowe aliasy www - proszę... - Doradzcie Prosze - wymyslcie cos prosze
• Strona 1 z 1
|
|