|
Allegro, ebay |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Może ktos się tym zajmuje i mógłby mi doradzić , jak zacząć, co sprzedaje się najlepiej gdzie poszukiwać dostawców towaru i jak. Będe wdzięczny za każdą opinie. Pozdraiewam
ehhh ciezko z tym allegro. konkurencja jest ogromna.pozostaje ci wstrzelic sie w nisze tzn sprzedawac cos czego inni nie oferuja .pewnie spytasz coz to takiego jest.otoz gdzytm to ja wiedzial ....
to pytanie zadaje sobie kazdy kto utrzymuje sie z aukcji internetowych,a jezeli juz by ktos na to wpadl to watpie zeby sie podzielil pomyslem....
na allegro chyba wszystko już było sprzedawane :D Nawet kiedyś widziałem prom kosmiczny :D:D:D:D Ogóle to są bardzo niskie ceny i musisz mieć dobrego i taniego dostawce żeby coś zwojować :/
Powiem tylko tyle, ze widze pewna szanse zarobienia na Allegro sprowadzajac tania elektronike z Chin (bez posrednikow) - np. Ipod'y, MP3, PocketPc. Oczywiscie osobna sprawa, to ryzyko...
ale nie latowo jest sobie znalezc takie zrodlo sprzetu
Ja handluje na allegro juz ponad pól roku. E-bay na razie mozna sobie darować. Cóż mogę powiedzieć - jest bardzo ciężko. Jak już znajdziesz cos co fajnie Ci pójdzie to za dwa tygodnie wszyscy inni już to mają o 30% taniej, tak że twój zysk znika.Poza tym twórcy allegro to cwaniaczki, bo musisz płacic za wystawienie każdej rzeczy, za zdjęcie, za podświetlenie, pogubienie i za pierwsaze strony. A jak nie dasaz na pierwsze strony to w zasadzie nic nie sprzedasz.Potem płacisz za prowiezje od sprzedaży. Wszędzie indziej na świecie funkcjonuje e-bay gdzie płaci sie tylko prowizje od sprzedazy. To moim zdaniem jest bardziej w porządku. Tak więc pomyśl nad tym a jeśli już szukasz pomysłów to musisz dostosować się do pór roku, świat, pogody na dworze ....etc;-) Powodzenia!
Elwira a moze powiesz nam co Ty sprzedajesz albo zeby podniesc swoja sprzedaz podasz nam swoj nick na allegro,moze ktos cos kupi...
Niestety nie mogę zgodnie z regulaminem tego forum reklamować czegokolwiek, ale na prv na pewno odpowiem osobą zainteresowanym. Pozdrawiam
No to ja w takim razie chciałbym się dowiedzieć czym handlujesz na allegro :) Wal na priva :D
A jak to jest z ryzykiem ,że naślą na nas kontrole skarbową ? Ja narazie sprzedawałam mało, także po opłacieniu tych nieszczęsnych prowizji dla Allegro zysk zostawał malutki (na podatki raczej nie starczy) Co o tym myslicie ?
Starczy, bo podatki są liczone procentowo od zysku. A co do ryzyka to bez donosu raczej nie bedzie kontroli, no chyba ze kupiłeś ostatnio BMW Cabrio i spory dom.
polski ebay to kiła jakich mało...już świstak jest lepszy
na allegro sprzedaje,ale mój jedyny konkurent idzie na wojnę cenową,ciężko jest.Ludzie się wyniszczają cenami,life is brutal.Ja do produktu daje usługę która sprawia że produkt spełnia swoją funkcję. allegro to bardzo ciasny rynek,jeśli ktoś ma źródło lub pomysł to się nie dzieli,niby po co? żeby mieć więcej konkurencji która go wyniszcza cenami?
Elwirka jesli masz jeszcze chec to tez bym poprosił abys sie odezwała na priva, pozdrawiam
Mówiąc o podatkach miałam też na mysli opłaty w ZUS-ie czyli podatki +ZUS+prowizja dla allegro wychodzi z tego kupa kasy. A jesli chodzi o donos to nie jest to chyba taka trudna sprawa (niezadowoleni klienci, konkurencja) Niedobrze...
|
|