|
Allegro i kwestie dotyczące zawartej umowy - strona 2 |
Allegro i kwestie dotyczące zawartej umowy
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
daj sobie spokój..zgłoś sprawę do allegro..złamanie regulaminu , będzie miał 2 ostrzeżenia z dwóch aukcji...szkoda czasu i zachodu na sprawy sądowe....takie moje zdanie.
Masz racje magkosmetyk, musze dać sobie spokój.
Gość zaproponował ostateczną cenę 6400 i jest oburzony że jeszcze mi to nie odpowiada, tak jakby on był tu górą, sam nawalił a ma pretensje do mnie. A z drugiej strony, patrząc na pracę Wymiaru sprawiedliwości, chyba nie można zbyt wiele oczekiwać w kraju bezprawia i bezgranicznej korupcji. Temat zamykam i dziękuję za pomoc.
Trochę szkoda, bo kolejna osoba będzie miała świadomość, że handel w internecie to zabawa, ale rozumiem,ze nie masz ochoty na kilkuletni proces. Pozdrawiam
zgłosi do allegro..tamten dostanie 2 ostrzeżenia..... jeszcze potem jedno zamkną typowi konto..... ;-) zawsze to lepiej tak..jak sie czochrać po sondach.....
Otworzy następne !
i zamkną mu następne......jeśli otworzy ze swojego domowego IP....lub poda ten sam numer konta do wpłaty, ten sam numer telefonu..lub inne info o sobie to samo...technika poszła do przodu.....nie tak łatwo teraz miec ponowne konto na allegro ...trzeba zmienic wszystkie dosłownie dane ;-)
Witam,
Andrzej na poczatek musisz podjąć decyzję co z tym fantem chcesz zrobić. Generalnie wszyscy , którzy mówią, że umowa została zawarta maja racje ale życie sobie a allegro sobie. moja rada, nie rozmawiaj ze sprzedawcą , bo jak to mówi mój mąż języka w segregator nie włoż. wystosuj do niego pismo wzywające do zakończenia transakcji, z prosbą o wysyłke za pobraniem gromadź dokumentację, przynajmniej 3 razy wezwij go na piśmie do wydania towaru. To pomoże szybko zakończyć sprawę w sądzie. Obawiam sie, że z tym kontrahentem tam będziesz musiał załatwić temat. Nie napisałeś nic o tym jako kto kupowałeś ten towar czy jako firma i czy kupowałeś od firmy, bo to tez ma znaczenie. Swoją drogą przepraszam ale niedobrze sie robi od tego cwaniactwa Allegro. moim zdaniem większość problemów powstałych na tej platformie wynika z ich postawy. Uciekają od jakiejkolwiek odpowiedzialnosci, tylko należności potrafią naliczać Sama dałam sie nabrać dwukrotnie , kupując nieświadomie od złodzieja a jak chciałam wystawic za to odpowiedni komentarz to usłyszałam , że w odwecie dostanę negatywa i już. A co na to Allegro ??? To nie nasza sprawa, dogadajcie się. Przepraszam ale jak można się porozumiec z osobą, która umieściła swoją ofertę z zamiarem wyłudzenia pieniędzy ? To jest coraz częściej stosowana praktyka a mnie allegro , na którym od kilku lat mam swoje konto coraz częściej kojarzy się z niesolidnością i cwaniactwem. pozdrawiam Bożena Kubera
Technika poszła do przodu ale allegro jakoś się uwstecznia. Poza tym sami nie umieją się zdecydować czy są stroną aukcji czy nie. czasem zachowują się tak a czasem tak. Jeśli nie są to jakim prawem blokuj konta komukolwiek bez polecenia prokuratury czy policji ? To wolny kraj. Jeśli nie są to po co te kolejne pseudoochronne inicjatywy jak chociazby nowa o nie pokazywaniu kto licytuje na aukcjach ? To niewiele daje a nieraz dostawałem już informacje ostrzegawcze od ludzi że w mojej aukcji licytuje ktoś z duża ilością negatywów. Jeśli nie są to dlaczego zabraniają handlu wieloma przedmiotami i zwierzętami ,które są legalne i powszechne w obrocie ? A jeśli są jednak stroną to dlaczego piszą,ze nie są ? Dlaczego nie cofają negatywów danych odwetowo ? Dostałem negatywa od kolesia bo mieszkał miasto obok mojego miasta i nie chciał się zgodzić na odbiór osobisty aparatu za 700 zł. Allegro napisało, że nie musiał się wcale zgadzać. Koleś namawiał bym wpłacić 50 % ceny. I co ? Kolesiowi 7 dni potem zablokowali konto a negatyw pozostaje na zawsze. Dlaczego w takim wypadku nie usuwają tych negatywów ? Sporo jest zastrzeżeń pod ich adresem lista długa jak rolka papieru toaletowego. Programy ochrony kupujących ? Śmiechu warte.
Drodzy Państwo.
Ja już zakończyłem temat bo to dla mnie spory problem jechać na rozprawę do kraju. Jestem Polakiem mieszkającym od kilku lat w Niemczech. Chciałem kupić te dwa mierniki prywatnie, w cenie okazyjnej po 5000 zł. Jednego dla siebie a drugiego na sprzedaż tu. Rzadko kupuje cos na Allegro, ale jestem często na ebay.de i mam dość dużo transakcji za sobą. Staram się poważnie podchodzić do aukcji. Przymykam oko jeżeli w gre wchodzą nie duże sumy ale tu przypadku gdzie miało być 10000 zl. Allegro zachowało się wybitnie obojętnie, jak monopoliści. Dwa razy byłem w podobnej sytuacji tu na ebay.de. Opisałem ze szczegółami mój problem i wszystko wyprostowali. Liczyłem na to samo z Allegro ale się rozczarowałem.(nr.aukcji 938278727 i 938278737) Dostałem nową wiadomość od sprzedawcy: Witam; Dziekuje za wystawienie komentarza na allegro. To objaw dziecinady. Informuje ze ponownie wystawiam Fluke na allegro poniewaz pan nie jest w stanie mi zaplacic okreslonej kwoty. No tak cena była wyraźnie określona. Przez Allegro na 5000 a przez niego na dużo więcej. Pozdrawiam.
I właśnie tacy sprzedawcy są zakałą rynku sprzedaży internetowej w Polsce. Jeśli by nie brali się za to ludzie którzy sumiennie dojrzale i cierpliwie budowali markę swojego sklepu to sprzedaż stała by sie dla nich źródłem dochodu a dla klientów okazją do korzystniejszych warunków. Mówię tu o korzystniejszych warunków nie tzn. okazji których nie ma. Jeśli są to jest spore prawdopodobieństwo że są to oszustwa.
jak wystawi jeszcze raz na tych samych zasadach to może zrobimy zrzutkę na rozprawę i ktoś ten miernik kupi? :))) Ot co- żeby bałwana nauczyć ... A tak na poważnie to gość skończył karierę 4 komentarze w tym 2 negatywy to już sobie nie pohandluje
jak mu nie zbanuja ip to zalozy nowe konto a jak zbanuja to zmieni dostawce internetu i zacznie odnowa swoja przygode
prawa jest taka ze juz padlo to slowo allegro ma monopol i ma to gdzies chce tylko prowizje a od takiego zawodnika bedzie ja sciagac nawet z nowego konta na ebay jest inaczej bo wiekszosc tranzakcji odbywa sie przez pay pal, ktore nalezy do ebay i ma wieksze mozliwosci refundowania wplat itp.
Próbowałem ale ustawił już minimalną. O mały włos a tydzień temu kupił bym od tej sieroty kilka telefonów. Odnośnie zachwalań ebay i obrzucania błotem allegro. eBay działa na niekorzyść sprzedających a allegro kupujących, zależy po której stronie się znajdujemy tę stronę będziemy chwalić. Być sprzedającym na ebay nie jest łatwo, byle gówniarz może zepsuć Ci reputację a ebay nic z tym nie zrobi. Zdarzają się kupujący na ebay którzy szantażują sprzedających ponieważ Ci nie mogą wystawić komentarzy negatywnych. Cudze chwalicie, swego nie znacie.
sprzedaje towar na anagielski ebay, i na allegro przez jednego kupujacego miale zablokowane konto nawet ale wszytko do wyjasniena i prowizje:(
fakt mimo wszytko wole allegro:)
biesi1 znowu wystawia jeden miernik Fluke 199c w dwoch kategoriach od 5000zl. Totalna kpina .
Napisalem do allegro nastepujaca tresc: Witam, dwa tygodnie temu 13.03 . nr. aukcji ( 938278727 i 938278737) teoretycznie kupilem od (biesi1) 2szt. fluke 199c za kazdy po 5000zl. na waszej gieldzie i gosc powiedzial ze ma 1 fluke 199c i za 6400zl. sprzeda go. To naprawde kpina,myslalem ze allegro to powazna gielda, ten gosc dalej wystawil drugi raz ten jeden miernik w dwoch aukcjach.Wystawilem mu nawet beznadziejny komentaz.Czy wy tam spicie, cala Polska was oglada.Za malo ludzi tam pracuje? To dobry temat do gazety ? Kiedy zablokujecie konto temu oszustowi ? Jak tylko odpisza dam znac. zimbabwe czy gość skończył karierę 4 komentarze w tym 2 negatywy to tez ciekawe.
Sprawdź również podobne tematy:
- Niewywiązanie się z umowy zawartej ustnie
- Odstąpienie od umowy kupna-sprzedaży zawartej ustnie - Umowy dotyczące reklamy - IMPORT MAŚCI - KWESTIE PRAWNE - AGencja Artystyczna - kwestie formalne - Import kosmetyków z poza UE - kwestie prawne - Nakładem autora a kwestie finansowo-prawne - Kwestie prawne - sprzedaż doładowań tel. sieci PLAY - Pomysł, lokal, kasa jest ale.... kwestie prawne Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|