|
Allegro - jak zacząć handel? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
3 numer fajne oferty ale ciekaw jestem czy ktos z nimi sie kontaktowal.probuje namierzyc firme w warszawie bo maja interesujace dla mnie rzeczy ale mam maly problem .wiec pytanko kto zna ich namiary w polsce i czy ktos juz z nimi rozmawiaLpozdrawiam ojciec
jeśli kolega kerapap
twierdzi że te hurtownie są drogie, więc czekamy na linki do tych tanich. mam jeszcze kilka kwestii. Załużmy że zrobie zakup w hurtowni nr 3. Towar sprzedam, a co z gwarancją. Klient kupi towar np laptopa i chciałby gwarancję. Jak to się ma czy nie ma? Druga kwestia: podatek vat. Ceny tych produktów nie mają wliczonego vatu. W hurtowni nr 3 kupuję z vatem czy bez vatu, a może trzeba zapłacić vat w Polsce? To narazie tyle.
Trzeba do nich napisać i się ich dopytać
Jeśli interesuje Cie branza komputerowa to napisz na maila do mnie jaki towar i ile sztuk a ja napisze Ci jaka cena,ja na Tobie nie zarabiam , bo kolega ma dostep do hurtowni i spory obrót wiec i ceny w miare dobre,a ja mam z tego tyle ze mam jego zarobek w zamian za sprzedany towar i jakos sie kreci...a swoja droga to hurtownie nie maja niskich cen jak niektórzy mysla...
@up
prawda w hurtowni nie kupisz towaru zeby z zyskiem go sprzedac na allegro,chyba ze jestes cwany jak moj kupmel ktory sprzdawal najtaniej irdy na allegro ale za przesylke bral 8zl a wysylal zwyklym listem,sprzedawal najtaniej i zarabial najwiecej, no ale z czasem odbilo sie to na komentarzach
Zauważyłem podobną tendencję, towar tani ale wysyłka 30zł (zwykła pocztowa) i nie ma możliwości innej. Wiele osób na to się łapie, znajduje towar 10zł tańszy, kupuje a tu taki bonus.
Troche się wam dziwię, znam bardzo wiele hurtowni, które oprócz fizycznej sprzedaży działają na Allegro, niestety znalazłem tych najtańszych i dla mnie droga sprzedaży towaru to byłoby konkurowanie z moim hurtownikiem, po takich samyc hcenach :-/
Mial ktos do czynienia z ta firma numer 3. To syf jest jakis, czy naprade tak jest, Raczej syf
brak komercyjnej domeny, brak normalnego hostingu, a teraz nawet limit jest Niepodali dokaldnego adresu, brak telefonu.
Jeśli interesuje Cie branza komputerowa to napisz na maila do mnie jaki towar i ile sztuk a ja napisze Ci jaka cena,ja na Tobie nie zarabiam , bo kolega ma dostep do hurtowni i spory obrót wiec i ceny w miare dobre,a ja mam z tego tyle ze mam jego zarobek w zamian za sprzedany towar i jakos sie kreci...a swoja droga to hurtownie nie maja niskich cen jak niektórzy mysla...
a korzystal juz ktos z uslug hurtowni 3. http://www.pol-imp-sc.webpark.pl/ ?? to pewna sprawa czy raczej nie?
To nie może być uczciwy sprzedawca jak nawet nie ma adresu firmy tylko ul. Jerozolimską XXX. Mają też siedzibę w Niemiec, ale sprzęt musieliby szmuglować własnymi statkami z krajow 3G, bo inaczej te ceny sa abstrakcją.
no ale ciekawe jak jest czy platne przy odbiorze czy jak?korzystal ktos z uslug tej hurtowni?
Ceny mają dobre,ale sądzę że aż za dobre...Nie ma żadnego numeru telefonu w Polsce,by sie czegos dowiedziec,czy tak działa normalny przedsiębiorca?Powinno być wiecej danych do kontaktu a tam chyba nawet maila nie ma tylko FORMULARZ ZAMÓWIENIA,moim zdaniem podejrzana sprawa... :???:
Ta firma nr.3 to oszuści.
Po pierwsze: jaka powazna firma miała by stronę na darmowym serwerze? Po drugie: taką stronę może zrobić pięciolatek. Po trzecie: żadnego adresu firmy. Oszuści!!!
Jeśli chodzi o hurtowanie numer 3 to nie powiem ceny mają niezłe ale czy ktoś prubował sie z nimi kontaktowac??? Moim zdaniem kontakt z poważn firma jedynie przez formlarz zamówienia to jakaś sciema. Poważny hurtownik na swojej stronie powinien podac wszystkie dane fimy umozliwiajac3e potencjalnemu kontrahentowi nie tyle kontakt co sprawdzenie wiarygodności firmy.....
|
|