radiesteta napisał(a):tomek119 napisał(a):z tego co wiem to nie trzeba mieć DG aby mieć sklep tylko aby mieć konto "firma" z tego ci wiem i jest to inaczej rozliczane niż zwykłe konto ale np możesz wystawić towar na 27 czy 30 dni.
A pewnie,że nie trzeba firmy. Możesz handlować wszystkim i w naprawdę dużych ilościach na lewo.Nie musisz wydawać paragonów ani gwarancji. Ale tylko bardzo krótki okres. Potem skarbówka cie namierzy. A doniesienie do niej zrobi albo niezadowolony klient, któremu nie dałeś paragonu albo konkurencja. Wtedy już zza krat, albo tonąc w długach i spłacając zaległe podatki, odeski koszty sądowe itp itd już bardzo mało będziesz mógł.
akurat nie chodziło mi o to że nie trzeba mieć DG itp tylko odniosłem się do wypowiedzi a wiem że na allegro nie musisz mieć konta firma aby mieć sklep. przynajmniej kiedyś tak było
Tadeusz Fita napisał(a):Nieprawda !!!
ale co jest nieprawdą bo wypowiedzi które zaznaczyłeś na czerwono są zupełnie inne. moja wynika z poprzednich wypowiedzi o niższej cenie na allegro i konkurencyjności, a kolegi Milosz32 o to że ci którym nie zależy aby oszczędzić np 300 czy 500zł tam nie kupują
Horizon napisał(a):no tak, cena decyduje, najlepszym przykładem jest słynny boom na JapanStyle - nowe ubrania sprzedawane z Chin, cena 1zł, ogólnie prawie każdy pierwsze co robi to rozmieszcza listę według ceny...
tutaj raczej nie ma różnicy bo i tak płacimy za towr w wysyłce. wiele razy widziałem np leginsy za 29zł plus 8 wysyłka i na odwrót 5 za leginsy a 35 za wysyłkę