|
Allegro - sprzedaż akcesorii do tel. kom. i kart pamieci |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich jestem nowy od jakiegos czasu planuje zalozyc DG w zwiazku z tym , ze mam zamiar sprzedawac na allegro akcesoria do komórek (typuu baterie ładowarki zes6tawy słuchawkowe itp) oraz karty pamięci. Towar będe kupował w Niemczech. Podpowiedzcie mi prosze jaka forme opodatkowania wybrac, czy bede musiał mieć kase fiskalna. Jeżeli nie bede musiał mieć kasy oraz nie bede vatowcem (chyba ze bede musiał) to jaki dowod zakupu wystawiac kupujacym oraz co musi mi wystawic osoba od ktorej bede brał towar - paragon czy fakture ( a co jesli on nie jest vatowcem). Z góry dziekuje za pomoc Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum oraz Zycze Wesołych Świat.
O wyborze formy opodatkowania było wiele razy, nawet Mateusz założył ciekawy temat, gdzie można wszystko wyczytać. O przepisach mówiących kiedy trzeba mieć kasę fiskalna też było, więc poszukaj. Jeśli nie jesteś VATowcem, to wystawiasz sobie rachunki. Dostawca daje Ci fakturę, no chyba, że tez nie jest VATowcem :)
Jeśli nie możesz już wyszukać tych tematów, to trochę to ułatwię: kasa fiskalna, dla kogo? formy opodatkowania
|
|