Witam, mam na imię Tomek jestem studentem matematyki na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.
Od paru lat zajmuje się kreatywny programowaniem, napisałem aplikacje, która wspomaga kupowanie na allegro. Mianowicie, natychmiastowo powiadamia nas o nowej aukcji, która spełnia postawione przez nas warunki (np. konsola playstation 2 do 200 złotych kup teraz). Dzięki temu wiemy o aukcji pierwsi i możemy ustrzelić prawdziwe okazje. W ten sposób wzbogaciłem swoją kolekcje książek często kupując je za 1/3 ceny.
Wcześniej rozpowszechniałem tę aplikację pod nazwą AllegroStrawberry na licencji freeware. Wraz ze zmianą kodu stron poprzednie wersje przestały działać, wobec tego postanowiłem uzyskać jakieś przychody materialne z swojej pracy i pomysłu.
Program spotkał się z bardzo pozytywnym odzewem ze strony użytkowników allegro, oraz został wysoko oceniony przez serwisy internetowe. W związku z tym mam parę pytań.
Do kogo powinienem zgłosić się ze swoim pomysłem by uzyskać pomoc firmy w rozpowszechnianiu programu?
Czy ktoś z państwa jest może zainteresowany współpracą?
Posiadam także kilka innych dobrych pomysłów związanych z internetem i handlem internetowym, czy istnieją jakieś fundusze inwestycyjne (lub coś takiego) które inwestują w młodych ludzi?