michal220 napisał(a):jest jakis prog ponizej ktorego szkoda glowy sobie zawracac.
poniżej 200zł jest mała szkodliwość...czy jakoś tak
|
ALLEGRO zakup i nieuczciwy sprzedawca.Zglosznie na Policje?? - strona 2 |
ALLEGRO zakup i nieuczciwy sprzedawca.Zglosznie na Policje??
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
poniżej 200zł jest mała szkodliwość...czy jakoś tak
no to jest kolejny pomysl na biznes :), okradac polakow na male kwoty :)
Ja kiedyś też miałem przygodę na allegro.. Kupiłem telefon za chyba 320zł i przelałem pieniądze, jak doszły to koleś pisze, że wysłał.. czekam kilka dni i nic.. maile, telefony = cisza.. wchodzę na jego dane a te już zmienione, więc domyśliłem się, że to ściema.. a utwierdził mnie w tym fakt, że wystawił ten telefon jeszcze raz na aukcji.. heh.. więc piszę że ma oddać kasę itp.. mija jakiś czas i nic.. więc wiedziałem, że jedyną metodą żeby odzyskać pieniądze jest podstęp.. zacząłem mu pisać maile, że mam tam znajomego w okolicy, który jest policjantem i jeśli nie oddac całej sumy to on się tym zajmie:) po dwóch dniach miałem kasę.. a jemu zablokowali konto.. pozdrawiam
hehe lepszym pomysłem na biznes byłoby stworzenie "Strażników handlu elektronicznego" ktoś kto jest oszukany podaje, wszystkie szczegóły aukcji, dane osobowe kontrahenta a tam wysyłana jest ekipa która ściąga kase, albo straszy kolesia zgłoszeniem na policję i sądem. Ale to nie takie proste...:D
Znam gościa, który stracił drzwi wejściowe do mieszkania kiedy nie chciał ich otworzyć grupie młodych osób, które przyjechały odebrać zapłacony towar
Ostatnio obserwowałem telefony na allegro po atrakcyjnych cenach. Sprzedawca miał coś ok 1000 komentarzy pozytywnych. Jednak gdy napisał, że nie ma odbioru osobistego i że paczki wyśle nieco później, bo niby jedzie na wakacje to coś zaczęło mi śmierdzieć :D Dobrze myślałem, po jakimś czasie zablokowali mu konto. Wyłudził prawie 100 tysiaków...
typ zawalił, nie dostałem domeny którą kupiłem za 41 zł.. Chce mi przesłać kase , 41 zł.. czy iść gdzieś do sądu czy coś? czy brać kase i olać sprawę? a może poprosić o odszkodowanie, lub jakąś rekompensatę , np 30 zł ??
Prosić zawsze można - pytanie czy ludź się bezie poczuwał do owego "odszkodowania".
My traktujemy allegro raczej w kategoriach promocyjnych - i niechaj tak pozostanie, niźli by na nim swój biznes opierać :) Pozdrawiam serdecznie.
hej! mam pytanie. a mianowicie ponad miesiąc temu kupiłem na allegro preparat alveo za ok 450zl. do dnia dzisiejszego nie otrzymałem ani preparatu ani zwrotu gotówki o która sie upominałem. Osoba sprzedająca ma już zablokowane konto(zanim kopiłem miała same pozytywne komentarze ok 160), wraz ze mną zostało oszukane kilka osób! moje pytanie tyczy sie takiej rzeczy czy jak zgłoszę sprawę na policję to czy oni będą zaglądać w mojego kompa czy wystarczy im tylko wydruk maili??, ponieważ mam nielegalna Winde;/
Ps. w najbliższym czasie muszę kupić legalnego Windowsa!:)
Wgraj linuxa, a dowody przenieś na płytkę CD :)
Raczej bez twojego pozwolenia do domu ci nie przyjda i nie sprawdzą ;) Wgrywasz dowody na płyte i zanosisz na komisariat.
Witam,
przepraszam, że nie odniosę się do konkretnego problemu, ale zaciekawił mnie wątek, gdyż sama stałam się ofiarą nieuczciwego sprzedawcy na Allegro. Zakupiłam usługę pozycjonowania strony internetowej swojej nowo powstałej firmy, a tymczasem Sprzedający się nie odzywa, mimo, że umawialiśmy się na raport postępów co 2 tygodnie, minęły już 3 miesiące, a kiedy mu przypominam o sprawie, dostaję w odpowiedzi informację, że: "pozycjonowanie przebiega prawidłowo"... oczywiście zwrot pieniędzy, które wpłaciłam to podstawa, bo czuję się oszukana, ale zastanawiam się, czy mogę wystąpić o odszkodowanie za stracony czas? Chodzi mi o to, że pozycjonowanie miało trwać ok miesiąca, przedłużyło się na 3, a efektów w wyszukiwarkach nadal nie widać - co za tym idzie - nikt nie natrafił na moją stronę, firma nie zarabia na siebie, a ja ZUS muszę płacić co miesiąc i tego mi nikt nie odda... Może ktoś znalazł się w podobnej sytuacji i wie, co robić??
sprawa na allegro wygląda tak, aby zgłosić typa na policje musi być to kwota większa jak 50zł polskich ;-), w zgłoszeniu wpisujesz numer aukcji i najlepiej wydruki z niej oraz korespondencje mailową. Po zgłoszeniu tego na policji dostajesz potwierdzenie takiego zgłoszenia i możesz to przesłać do konsultanta allegro, ci z kolei powinni ci zwrócić kasę jeśli jest potwierdzenie zgłoszenia sprawy na policji i sprawa jest w toku( powinieneś posiadać numer tej sprawy z policji bo będzie ci potrzebny ) teoretycznie allegro oddaje kasę bo ma program ochrony kupujących, a praktycznie to bywa to czasem trudne i długotrwałe niestety. Po za tym wszystkim to allegro robi sobie co chce np zamyka ci konto ni z tego ni z owego, bach zablokowane, pytasz dlaczego a oni ci podadzą jakiś punnk z regulaminu, pod który można sobie wszystko podciągnąć..jak zaczniesz pisać do nich zbyt nachalnie o zwrot kasy to na 100% zablokują ci konto i juz nigdy nic u nich nie kupisz ani nie sprzedasz bo następnego nie dadzą ci legalnie zakładać. sam to przerabiałam bo zamknęli mi 3 konta a powody były banalne , przy czym zero negatywów na każdym :-) TO JEST PRAWDZIWA BANDA ;-) są znane przypadki i inne ale to osobna historia, jednym słowem jak sporo sprzedajesz to spodziewaj sie kłopotów albo zapłacisz albo ci zablokują konto( i nie chodzi tu o prowizje do allegro) po za tym mogą ci całkiem zablokować strone na twój numer IP..wtedy juz nigdy nie zobaczysz na swoim kompie strony alledrogo.pl..pozdro
To że allegro to jeden wielki cif to wie każdy. Podstawowa sprawa: powinna być możliwość kontaktu telefonicznego z nimi a nie tylko mailowego , tak jak z każdą normalną firmą. Po drugie sami nie umieją określić swojego miejsca i roli: czy są stroną aukcji czy tylko platformą. Twierdzą, ze nie są stroną aukcji - ale w takim razie na jakiej podstawie zabraniają handlu pewnymi grupami zwierząt, którymi handel w naszym kraju jest dozwolony, a wymagają one tylko rejestracji, a także dlaczego zabraniają np aukcji grzecznościowych, na jakiej podstawie zamykają w ogóle konta komukolwiek, przecież system komentarzy jest i nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje od ludzi którzy mają dużo minusów ??? A jak wielu z Was wie banują konta z byle powodów lub wręcz bez powodu. Problem jest że mimo e-buya i świstaka są jednak monopolistami i jak każdy monopolista robią co chcą.
wyobrazasz sobie sytuacje gdyby podali chocby 10 numerow telefonow? Nie mialbys szans sie dodzwonic nawet jakby bylo 100 osob obslugujacych telefony... To ze banuja konta to rzecz normalna. Nigdy bez przyczyny tego nie robia- wiele osob zaraz z oburzeniem napisze ze pierdoly wypisuje. Jesli zawiesili wam konto to nie bez powodu i nie z jednej przyczyny- musieliscie popelnic conajmniej dwa bledy.
Robia co chca bo maja do tego prawo. Jestem pracodawca i tez mam prawo do ustanowienia regulaminu, zakazow, nakazow i dobierac sobie kadre. Moge rowniez kogos zwolnic (czyt. zbanowac) jesli ktos nie przestrzega moich regul lub nie podoba mu sie praca. Czyz nie mam racji? Jesli komus nie odpowiadaja zasady niech sie tam nie pcha, a jesli juz musi to niech nie opowiada prymitywow. Sam czerpie duze korzysci z allegro i sam moge wymienic multum wad. Jednak nie mamy na to wplywu i trzeba sie z tym pogodzic. Poki co jest to najlepsza platforma aukcyjna na rynku. Sa monopolistami bo sa najlepsi i zaden ebay czy swistak nie moze mu sie rownac. Aby tak sie stalo musieli by miec oferte taka jak allegro + dodatkowe ciekawe uslugi. Daleko jednak im do tego. Dushka- a duzo zaplacilas za to pozycjonowanie? I powiedz jak to sie stalo ze przez te 3 miesiace nic nie robisz i w dodatku placisz zus i nie ma dochodow?! Wrecz niemozliwe cuda sie w tym kraju dzieja... Co zrobic? Znajdz lepsza firme, z tradycja i pozytywnymi opiniami klientow. Jednak nie takimi "wszystko ok" "ok" "polecam". Zaplacisz duzo wiecej $$$ ale uwierz mi ze nie bedziesz tego zalowala.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|