michal220 napisał(a):jest jakis prog ponizej ktorego szkoda glowy sobie zawracac.
poniżej 200zł jest mała szkodliwość...czy jakoś tak
|
ALLEGRO zakup i nieuczciwy sprzedawca.Zglosznie na Policje?? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
poniżej 200zł jest mała szkodliwość...czy jakoś tak
no to jest kolejny pomysl na biznes :), okradac polakow na male kwoty :)
Ja kiedyś też miałem przygodę na allegro.. Kupiłem telefon za chyba 320zł i przelałem pieniądze, jak doszły to koleś pisze, że wysłał.. czekam kilka dni i nic.. maile, telefony = cisza.. wchodzę na jego dane a te już zmienione, więc domyśliłem się, że to ściema.. a utwierdził mnie w tym fakt, że wystawił ten telefon jeszcze raz na aukcji.. heh.. więc piszę że ma oddać kasę itp.. mija jakiś czas i nic.. więc wiedziałem, że jedyną metodą żeby odzyskać pieniądze jest podstęp.. zacząłem mu pisać maile, że mam tam znajomego w okolicy, który jest policjantem i jeśli nie oddac całej sumy to on się tym zajmie:) po dwóch dniach miałem kasę.. a jemu zablokowali konto.. pozdrawiam
hehe lepszym pomysłem na biznes byłoby stworzenie "Strażników handlu elektronicznego" ktoś kto jest oszukany podaje, wszystkie szczegóły aukcji, dane osobowe kontrahenta a tam wysyłana jest ekipa która ściąga kase, albo straszy kolesia zgłoszeniem na policję i sądem. Ale to nie takie proste...:D
Znam gościa, który stracił drzwi wejściowe do mieszkania kiedy nie chciał ich otworzyć grupie młodych osób, które przyjechały odebrać zapłacony towar
Ostatnio obserwowałem telefony na allegro po atrakcyjnych cenach. Sprzedawca miał coś ok 1000 komentarzy pozytywnych. Jednak gdy napisał, że nie ma odbioru osobistego i że paczki wyśle nieco później, bo niby jedzie na wakacje to coś zaczęło mi śmierdzieć :D Dobrze myślałem, po jakimś czasie zablokowali mu konto. Wyłudził prawie 100 tysiaków...
typ zawalił, nie dostałem domeny którą kupiłem za 41 zł.. Chce mi przesłać kase , 41 zł.. czy iść gdzieś do sądu czy coś? czy brać kase i olać sprawę? a może poprosić o odszkodowanie, lub jakąś rekompensatę , np 30 zł ??
Prosić zawsze można - pytanie czy ludź się bezie poczuwał do owego "odszkodowania".
My traktujemy allegro raczej w kategoriach promocyjnych - i niechaj tak pozostanie, niźli by na nim swój biznes opierać :) Pozdrawiam serdecznie.
hej! mam pytanie. a mianowicie ponad miesiąc temu kupiłem na allegro preparat alveo za ok 450zl. do dnia dzisiejszego nie otrzymałem ani preparatu ani zwrotu gotówki o która sie upominałem. Osoba sprzedająca ma już zablokowane konto(zanim kopiłem miała same pozytywne komentarze ok 160), wraz ze mną zostało oszukane kilka osób! moje pytanie tyczy sie takiej rzeczy czy jak zgłoszę sprawę na policję to czy oni będą zaglądać w mojego kompa czy wystarczy im tylko wydruk maili??, ponieważ mam nielegalna Winde;/
Ps. w najbliższym czasie muszę kupić legalnego Windowsa!:)
Wgraj linuxa, a dowody przenieś na płytkę CD :)
Raczej bez twojego pozwolenia do domu ci nie przyjda i nie sprawdzą ;) Wgrywasz dowody na płyte i zanosisz na komisariat.
|
|