witam
jakie mozecie polecic ksiazki do analizy wykresow liniowych walut na rynku forex?????, chodzi mi konkretnie o wykresy liniowe i ich analize i nic wiecej .
|
Analiza na rynku forex |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ FOREX, Rynki Walutowe, Kursy Walut
Autor
Wiadomość
witam
jakie mozecie polecic ksiazki do analizy wykresow liniowych walut na rynku forex?????, chodzi mi konkretnie o wykresy liniowe i ich analize i nic wiecej .
Jedna z podstawowych:
John J. Murphy - Analiza techniczna rynków finansowych Kilka innych: Richard W. Arms - Znaczenie wolumenu Allen Jan Baird - Rynek opcji Zenon Komar - Sztuka spekulacji Robert Fischer - Liczby Fibonacciego Waldemar Tarczyński - Rynki kapitałowe No i jeszcze "złotemyśli.pl" mają dwie pozycje: Analiza techniczna oraz Podstawy giełdy walutowej. Nie czytałem wszystkich, bo niektóre z nich mają trochę stron :)
Książek o wykresach jest mnóstwo, wpisz w wyszukiwarce zapytanie o książki o analizie technicznej i w prawie każdej znajdziesz wykresy:).
Najobszerniejsza jest Analiza techniczna rynków finansowych Murphiego i to powinno wystarczyć, tylko wydaje mi się że wykresy liniowe są raczej mało użyteczne w analizie wykresów ale to już twój wybór. Pzdr
moglbys rozwinac temat??
No więc wykresy liniowe są wykresami, które są najmniej czytelne.
Wg. mnie nailepsze są różne rodzaje wykresów japońskich, to książka o nich; "Świece i inne japońskie techniki analizowania wykresów" Steve Nison Nie chcę mi się rozwodzić na temat wyższości róznych rodzajów wykresów nad innymi, każdy lubi co innego. Ja osobiście mogę polecić wykresy Heiken-ashi i wykresy renko, wykresów kagi nigdy nie używałem ale też mogą być ciekawe Nie będe opisywał tych rodzajów wykresów, po prostu trzeba te wykresy zobaczyć i wtedy widać różnicę. Jeszcze mogę jako ciekawostkę polecić wykresy punktowo-symboliczne ale to samo jest na wykresach renko tylko bardziej widoczne. I na końcu napiszę podstawową zaletę tych wykresów; o wiele wyrażniej widać trend na tych wykresach. Pzdr Jak coś można pytać na priv.
|
|