Mam kilka pytań dotyczących "Analizy rynku szkoleń informatycznych na Dolnymśląsku i w Polsce". W temacie chodzi mi o firmy zajmujące się nauką (organizujące kursy) technologi informatycznych. Mogą to być naprzykład kursy administracji linuxa, programowania w języku java, wdrażania systemów oraz wielu innych. Interesuje mnie ten temat ponieważ chce napisać na ten temat prace.
1. Poszukuję książek, w których w sposób dość przejżysty i dokładny będzie opisana "analiza rynku". Jej założenia, cele, punkty które powinny się w niej znalezć itp. Prosił bym o nowe wydawnictwa, które można kupić w księgarni. Interesuje mnie również co dobre książki o analizie powinny zawierać i na co zwracać uwagę przy zakupie?
2. Poszukuje adresów stron www dobrych firm zajmujących się szkoleniami informatycznymi na których będą przedstawione informacje o firmach ich oferty itp. Chciałbym zachować proporcje pomiędzy firmami dolnośląsląskimi, a firmami z pozostałej części polski.
3. Interesuje mnie czego powinny dotyczyć diagramy i wykresy osadzone w moim temacie?
4. Planuję rozesłać pocztą do wybranych firm ankiety, które pomogły by mi w analizie. Jakie pytania powinny znalezć się w takiej ankiecie żeby była ona sensowna i żeby na jej podstawie można było wygenerować wyżej wspomniane wykresy i diagramy?
5.Na koniec chciałbym aby internauci podzielili się ze mną swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi tematu, napisali jakie oni zastosowali by pomysły w takiej pracy.
Niektórym moje pytania mogą wydawać się śmieszne ale jestem osobą początkującą i liczę na pomoc.
Pozdrawiam.
Ps. Jeśli macie jakieś spostrzeżenia, których nie zawarłem w pytaniach prosiłbym również o ich umieszczenie.