Temat w tym dziale, ponieważ jak widzę w rekomendacjach są chyba tylko analizy dla GPW.
Postaram się pisać regularnie, chcę też sprawdzić tutaj własną skuteczność.
Zobaczymy jak będzie...
Czwartek, 10 września, 22:00
1. Index USD
Wykres tygodniowy:
Po pokonaniu poziomu ekspansji fibo 100 (około 78.90) indeks zmierza w kierunku FE 161.8 (72.20).
Możliwe, że po drodze zdarzy się większa korekta (po ukończeniu piątej fali).

Na tym przykładzie ładnie widać działanie poziomów Fibo.
Wykres dzienny:
Najbliższa strefa wsparć jest usytuowana w okolicach 76.50, zbiegają się tam poziomy fibo 161,8 z ostatniej korekty oraz ekspansja 0.618 z ostatniego impulsu (fali 3).
Następnie w okolicach 75.35 bardzo ściśle wypadają obok siebie poziom 0.786 z całej korekty wzrostowej rozpoczętej w lipcu '08 oraz poziom 1.618 ekspansji mierzonej od pierwszej fali obecnego trendu spadkowego (trwającego od marca tego roku). Myślę, że ten poziom może stać się poziomem zakończenia piątej fali. Potwierdza to także ekspansja z ostatnich spadków na D1
.Analogicznie zatem powinien rosnąć kurs par x/usd.
Eurodolara czeka jednak ważny opór koło poziomu 1.4645, wynikający z poziomu ekspansji 0.618 poprzedniego impulsu. Dodatkową barierą dla wzrostów na tej parze jest indeks euro, który odbił się niedawno od górnej linii kanału wzrostowego, i może kontynuować korekcyjny spadek do okolicy 117.10.
Usd/Jpy powinien nadal zniżkować do poziomu 90.70, gdzie spotykają się dwie 100% ekspansje.
Zobaczymy, jak to się będzie miało do rzeczywistości.
Pozdrawiam.
Powyższy obraz to moje subiektywne zdanie, zachęcam do wymiany opinii w tym wątku. Oczywiście nie biorę odpowiedzialności za zlecenia dokonywane według moich analiz, grasz na własne ryzyko.