|
Antyki |
Antyki
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam dostęp do różnych starych rzeczy które chciałbym sprzedawać na allegro jednak nie wiem od czego zacząć. Podstawowym problem jest jak oceniać ich wartość? Nakupię tego właduje pieniądze a to okaże się jakąś rosyjską podróbką lub masówką która była u każdego Niemca w domu :) Prosiłbym o podpowiedz jak oceniać ich wartość oraz czy warto się za to zabierać?
kupuj rzeczy ktore mozna jakos scharakteryzowac,np wszystki te ktore maja jakas symbolike,nadruki ,czy tez loga dzieki temu bedzie mozna okreslic ich historie czy tez wartosc
Szukam informacji związanych z wywozem z UK starych mebli. Dokładnie interesują mnie szczegółowe przepisy celne dotyczące w/w tematu. Mogę przywieźc do Polski wiele ciekawych rzeczy lecz nie bardzo orientuję się co może mnie spotkac na granicy, za wszelkie informacje z góry dziękuję.
np. Czy takie meble przed opuszczeniem UK wymagaja ekspertyzy znawcy sztuki (konserwatora zabytkow)?
Witam. Ciekawi mnie co najlepiej kolekcjonować zeby miec cenny spadek do wnuków hehe
może im pomogę
kolekcjonuj kasę ;)
Witam zastanawiam sie nad sprowadzaniem antykow z krajow sosiadujocych oczywiscie do sprzedazy lecz mam pytanie bo wiem ze nie mozna z polski wywozic niczego co jest starsze nisz chyba 70 lat dokladnie nie wiem ale powiedzcie mi czy jest takie prawo w niemczech rosij holandi wloszech czy z tamtad mozna weywozic antyki do polski bede bardzo wdzieczny za odpowiedz
w warszawie moszny znajdziesz kogoś kto ma potężne hale tylko z antykami do remontu i już gotowe to łatwo znaleść puławską za tesco jakieś 500m trudno przeapić pojedz tam a wszystko sie dowiesz
Chciałbym sprzedawać starocie zakupione na jarmarkach, targowiskach. Chodzi mi o handel internetowy. Trzeba założyć działalność, to wiem, ale jak udokumentować taki handel żeby wszystko było legalnie. Nikt przecież na takim targowisku nie da faktury vat na zakupiony antyk. Proszę o pomoc.
no to będziesz musiał odprowadzać podatek dochodowy nie tylko od samego zysku ale od całej wartości sprzedaży
to by wychodziło na to że jestem producentem tych antyków :) Chodzi mi o to, że kupuję coś np na jarmarku antyków i chce to sprzedać dalej w moim sklepie. Gość od którego kupię ten przedmiot nie daje mi żadnego paragonu ani faktury. Jak się z tego rozliczać, jak udowodnić że towar jest mój, żeby ktoś nie mógł mi zarzucić że jest np kradziony?
- polecam lekturę Kodeksu Cywilnego
- proponuję zapisać się na porządny uniwesytet i skończyć studia z zakresu historii sztuki albo zatrudnić magistra z takim wykształceniem.
lektura kodeksu cywilnego????? jeśli to przeczytam to już w ogóle nic nie będę wiedzieć.... :( chciałem żeby mi ktos odpowiedział na to pytanie. Wiem na jakich zasadach działa działalność handlowa. Jeśli są faktury itd. ale rzeczy używane to dla mnie magia, nie rozumiem tego od strony prawnej.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|