czesc, chce zalozyc antykwariat internetowy. ksiazki i cala reszte mam zamiar skupowac od ludzi, wiem ze do tego potrzebna jest umowa czy czasem ten przedmiot nie jest kradziony. jako iz to bedzie mala firma to wybralem ryczalt. czy macie moze przyklad takiej umowy, jak ona powinna wygladac? jak potem wyglada rozliczenie z fiskusem z taką umową? i jeszcze jedno pytanie, w necie jest kupe serwisow ktore sprzedaja skrypty sklepow internetowych. sa takie ktore oferuja sie za abonament (np 200 zl/rok), sa tez skrypty za pare ladnych tysiecy zlotych. na allegro mozna tez kupic skrypty za np. 70 lub 150zl (jednorazowo). jak sadzicie, co wybrac dla dosyc malej firmy? mam jeszcze do was drugie pytanie (w zasadzie to znajomy ma), czy jesli zalozy firme, bedzie pracowal na ksiedze i bedzie platnikiem vat, to czy bedzie mogl sobie odliczyc paliwo za samochod?? wiem ze zeby odliczac to musi byc samochod dostawczy. jednak on ma nowego forda mondeo kombi, Z HOMOLOGACJĄ na ciężarowy. czy odliczanie vatu jest mozliwe??
dzieki z gory i pozdrawiam