|
ARANŻACJA LOKALU POD WYNAJEM !!! |
ARANŻACJA LOKALU POD WYNAJEM !!!
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Nie jest to mój sposób na biznes, ale chciałbym się dowiedzieć. Potrzebuję tego do pracy dyplomowej. Otóż: Jeżeli "Jan Kowalski" dysponuje budynkiem (parter: 600 m2, piętro 600 m2) i chciałby w tym budynku utworzyć lokale pod wynajem to ile wyniósłby koszt. Wiem, że temat jak rzeka, dlatego podam więcej szczegółów: Chiodzi o stworzenie na parterze i piętrze - na każdym poziomie po ok. 10 lokali użytkowych - każdy po ok. 40 m2. Posadzki są wykonane - interesuje mnie koszt stworzenia ścianek działowych, ale w taki sposób, aby można je "porozwalać", aby umożliwić indywidualne aranżacje dla Klientów np. zamiast jednego lokalu 40 m2 - uzyskać jeden o powierzchni 80 m2 itd. Orientacyjny koszt materiałów i robocizny. I ile wyniósłby koszt rozprowadzenia energii w całym budynku na poszczególne lokale oraz koszt zamontowania klimatyzacji oraz sufitów podwieszanych. Czekam na odpowiedzi - a może ktoś już prowadzi taki biznes i napisze coś więcej n/t temat. Potrzebuję także informacji do mojej pracy, ile wyniósłby podatek od takiej nieruchomości przy założeniu, że "Jan Kowalski" jest właścicielem nieruchomości. Przed budynkiem jest plac utwardzony na ok. 20 samochodów. Jest to praca dyplomowa n/t rentowności biznesu polegającego na wynajmowaniu powierzchni biurowych. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam - Łukasz.
Czesc :)
Nie wiem czy ktos Ci tu pomoze.. predzej na forum muratora znajda sie osoby ktore fachowo Ci wszystko powinni wyjasnic/wyliczyc :) : http://forum.muratordom.pl/
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|