|
Architektura oświetlenia |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Chciałbym z kolegą założyć Biuro Architektury Oświetlenia, czyli inaczej projektowanie iluminacji budynków, projektowanie oświetlenia w biurach, szkołach, szpitalach zgodnie z normami europejskimi, projektowanie oświetlenia w mieszkaniach, sklepach, parkach itp. Jesteśmy obeznzni z tym tematem, gdyż na naszym kirunku studiów mamy z tym do czynienia:) Co o tym sądzicie? Jesteśmy pełni zapału i żyjemy tym pomysłem:) ale również nie chcemy aby przysłonił on nam rzeczywistość (rozumiecie o co mi chodzi ;) ). Prosimy o obiektywne opinie, ewentualne porady, sugestie. Z góry dzięki :)
Dodam jeszcze, że w miarę możliwości instalacje elektryczne wykonywalibyśmy osobiście, a jeśli byłaby potrzeba (np. jakieś wysokie obiekty) to na początek zatrudnialibyśmy podwykonawców. Co o tym myślicie?
Witam
Gratuluje pomyslu. Sam prowadze taka dzialalnosc od paru lat. W Polsce dopiero od niedawna zaczeto dostrzegac jak duzy wplyw na samopoczucie i wyniki np pracy ma odpowiednie oswietlenie. Nie jest to latwy kawalek chleba bo inwestora czy elektryka sklonnego dobrze zaplacic za projekt oswietleniowy mozna dluuugo ze swieca szukac ale jak juz sie zrealizuje jakis obiekt to satysfakcja duza i czasem zarobic tez mozna. A z jakiego miasta jestes?
Ja rowniez pracuje w takim biznesie ( nie prowadze, swojej dzialalnosci ). Mam juz na swoim koncie pare projektow oswietleniowych, no i musze powiedziec, ze droga od projektu do skasowania pieniedzy za dostawe sprzetu jest bardzo dluga. Najpierw kase dostaje architekt ( jesli budowany jest nowy obiekt ), pozniej trzeba poczekac az projekt zostanie zatwierdzony i my na koncu zarabiamy gdy budynek bedzie wykanczany. Co do iluminacji, to malo kto chce placic za takie projekty, a nawet jak chca to malo kto zdaje sobie sprawe z ceny opraw sluzacych do iluminacji. Moim zdaniem, to jest juz troche wyzsza polka, zarezerwowana dla wiekszych firm ktore dzialaja juz jakis czas na rynku. Ale nie zaszkodzi sprobowac.
Pozdrawiam i powodzenia
Dzięki za opinie :)
Witam. Pracuje ostatnio nad projektem lamp w technologii LED. Celem projektu jest zastąpienie tradycyjnych świetlówek na światło diodowe. cena takiej lampy LED jest wyższa ale w stosunku żywotności znacznie góruje nad żarówkami świetlowymi. Do tego w sklepach dostępne są tylko obudowy lamp a świetlówki kupujemy oddzielnie. Moje lampy sprzedawane byłyby kompletne. Na plus przemawia również to iż nawet gdy połowa diod się wypali ( żywotność to ok 50lat ciągłego świecenia) lampa nadal będzie świecić. Czy jako firma bylibyście skłonni zainteresować sie moim projektem uzywajactego typu lamp w swoich projektach? mowa tu o lampach przemysłowych ale rozwiniecie asortymentu przy duzej ilosci zamówien nie bedzie problemem.
Genialny pomysl. LED w polaczeniu z naturlanymi zrodlami enrgii daje nielimitowane mozliwosci.Obecny trend daje szanse kazdemu kto wejdzie w temat zarobienia duzej kasy slawy i cokolwiek innego , jesli tak pwoiem szukasz,\.
Wkrotce otwieram salon produktow LED w Polsce, dogrywam szczegoly. Mam dostep do suepr produktow, nie tylko z Chin ale Tajwan, Japonia USA, Korea i wiel innych. Buduje network dystrybucji i bede potzrebowal architektualne koncepcje do wzbogacenia oferty. Szukamy zarowno chetnych do dystrybucji , agntow jak i expertow w tej branzy. Patrzac z perspektywy czasu dawno nie bylo podobnie fantastycznego produktu ktory daje tyle mozliowsci prawie kazdemu. Podajcie z jakich stron jestescie mam kilku klientow ktorzy sa zaintersowani wspolpraca. Peter Calkapeter@gmail.com 852-69746843
Jesli szukasz bardzo dobrych produktow po najlepszych cenach chetnie podam. Peter Mam 60 cmk swietlowki za 10$, oczywiscie nie sa to te same co te drozsze ale mamy ciekawy punkt startu peter Calkapeter@gmail.com
Ten model instalowianie LED sprawdzil se w Australii. Moj pratner w rok czasu zwiekszyl obroty 30 krotnie.
Obecnie wprowadzamy ten model do Europy i USA. Szukamy agentow do wspolpracy. Model jest prosty placisz prosto do fabryki , wiec amsz ceny jak w China, my organizujemy transport, i dostrczamy ci towar. Dajemy wsprcie techniczne, szkolenie itd. Od diody po ekrany. Mamy biura w Krakwoie i Stargardzie Sczecinskim. Niedlugo bedziemy mieli w wielu innych miastach i bedziemy oferowac finasowanie . -- Peter Calka LED Holding http://sklep.led-holding.pl/l Best company ever . calkapeter@gmail.com calkapeter@hotmail.com Peter.calka Skype HK 852-69746843 Every day in every way I am better and better.
|
|