Witam
Nie wieciae może dlaczego arka tak spada? Mam tam zainwestowane pieniadze ale jestem cały w strachu bo zamiast rosnac to b spadly? Doradzcie co mam zrobic?
|
Arka masakryczny spadek |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Witam
Nie wieciae może dlaczego arka tak spada? Mam tam zainwestowane pieniadze ale jestem cały w strachu bo zamiast rosnac to b spadly? Doradzcie co mam zrobic?
Bo giełda się sypie? Jeśli zostałeś nagoniony a nie poinformowano Cię o ryzyku, to polecam założenie spraw karnych i cywilnych. Jeśli wiedziałeś na co się piszesz to cóż... nie uważałeś jak robisz, to rób jak uważasz. A jest jakas szansa ze wzrosnie?
Szansa ZAWSZE jest - pytanie jak duża. Ja mam swoje zdanie na ten temat, ale dzielę się nim w zasadzie tylko z moimi Klientami i przyjaciółmi. Zapytaj gościa który Cię w to ubrał - ciekawe co powie;))) Szansa na szybki wzrost jest taka sama jak na dalszy spadek.
Własnie nie mam sie kogo zapytać. Sam postanowilem zaryzykowac. Na poczatku bylo super ale teras jes tragedia:-(
Hehehe... ty nie łapiesz chyba że rynek finansowy nie ma ci nic dać... to nie jest caritas. Polak jest głupi i przed i po szkodzie. Ja bym umarzał i pakował w coś normalnego lub konwertował na rynek pieniężny. cześć. Nie tylko Polak glupi choc tak mowi przyslowie :-D.To ludzka cecha plus brak informacj i (to juz suma braku zainteresowania tym w co sie pakuje oraz chciwosci dystrybutora/oferenta)=płacz i zebow zgrzytanie...
Dlatego stawiam sprawę jasno: jeśli jakiś "doradca finansowy" z Koziej Wólki pokazał gościowi wszystko w samych cukierkach i nie poinformował o ryzyku, to ładnie by było przedstawić mu zarzut oszustwa. Do tego cywilne roszczenia odszkodowawcze. Sprawa trudna do wygrania, ale może ograniczyłoby to idiotyczne zachwania tych sprzedawców;/ Tak zdecydowanie sprzedawcow nei doradcow,jakze denerwujace sa te reklamy w TV ukazujace niebianska przyszlosc zaraz jak tylko u nich ulokuje sie pieniazki...Na szczescie kilku juz sie dostalo.A co do watku-coz,rynek powinien uczyc jednego-podejmowania decyzji,i to glownie tych jak wyjsc ze stratnej pozycji.Jesli pan wykaze zainteresowanie i upor zda pan ten test trzeba to tak potraktowac,jako ksoztowna nauka.Jak w szkole-uczy sie latami kosztuje duzo i $ i wysilku,tutaj jest tak samo.Zycze powodzenia poniewaz nic wiecej powiedziec sie uczciwie nei da-sugerowanie sie cudzymi opiniami konczy sie jak powyrzej prosze to zapamietac i wyciagnac wnioski.
Problem w tym że ludzie się NIE UCZĄ ani trochę. Generalnie jest tak też na świecie. Spotkałem się z dość ciekawą teorią że jeden pełny cykl na rynku to minimum 10 lat. Dlaczego? Otóż po tym czasie ZAPOMINAJĄ i przychodza na rynek tak samo bezbronni (nieuzbrojeni w wiedzę), jak poprzednio. Albo zgodnie z zasadą "anonimowych przegrywających" ciągle tracą ale mówią że zarabiają i biedactwa ciągle dokonują dopłat (po więcej odsyłam do książek dr Eldera). Fundusze oberwały za reklamy w ktorych nie informowano o ryzyku. To jest według mnie pikuś. Najgorszą krecią robotę dla pieniędzy ludzi robi naprawdę ogromna część "doradców finansowych" (nie mylić z doradcami inwestycyjnymi) którzy o rynku mają niewiele większe pojęcie od ich klientów. Pokazują jak pięknie rosło... aż zdechło;/ Zgodze sie zupelnei ze stwierdzeniem ze ludzie nie ucza sie niczego tak naprawde.Wielu sie z tym nei zgodzi ale taka jest prawda jakkolwiek kontrowersyjna to byla by na pierwszy rzut cecha.
Ale czego tu sie uczyc obserwowalem od dawna i to jest jego 3 spadek tak bardzo niski odkad istnieje. Zawsze rosl i zarabial. Nawet slyszalem w tv ze ten spadek ma byc chwilowy i jestem spokojniejszy
To nie wiesz że telewizja kłamie?:D
hmmm mało wiedzy szkoda bo to wkońcu twoje pieniadze. sytuacja na rynkach finansowych jest niepewna....
|
|