|
Armatura łazienkowa z Chin. |
Armatura łazienkowa z Chin.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Witam! Ostatnio interesowałem się sprowadzaniem ledów z Chin, ale zauważyłem, ze u nas już tego dość dużo a i ja nie znalazłem ciekawych cen, jednakże po poszukiwaniach znalazlem ciekawe oferty na armature łazienkową konkretnie chodzi mi o natryski, czyli te ostatnimi czasy modne deszczownice pod prysznic + słuchawki i całe komplety z tym związane oraz szklane półki, które u nas mają dość dużą cenę. Póki co szukałem na allegro, ale tam ceny są dość wysokie, więc myśle że w castoramie itd niższe nie będą, ale to już inna sprawa, a pisze w całkiem innej. Mianowicie chodzi mi o to, czy ktoś wie jakie byłoby cło na takie rzeczy ponieważ chciałbym sobie obliczyć na tej podtsaiw emniej więcej cene za jeden produkt itd, nie wiem jak tego cła szukać, zestawy są metalowe, chromowane, i nie wiem czy to jako metal czy jakos co w tych bazach danych z cłem, może ktoś sie lepiej zna na tym ode mnie i by mi pomógł za co byłbym bardzo wdzięczny. Myśle, że to dobry pomysł zważywszy na to, że takie natryski-deszczownice są ostatnimi czasy modne, w niemczech, gdzie pracuje w czas wolny od studiów ostatnio zakładamy tego sporo, więc myśle, że w Polsce też to będzie coraz popularniejsze. Bardzo bym prosił o pomoc albo chociaż naprowadzenie. Pozdrawiam Konrad
KOLEGO DAJ SOBIE SPOKOJ Z TĄ ARMATURĄ WSZYSTKIE FIRMY HANDLOWE ZAOPATRUJĄ SIĘ W CHNACH NAWET TE KTÓRE MÓWIĄ ŻE MAJĄ TOWAR ZZACHODU,NIE CHIŃSKIE ZNAJDZIESZ U SWIJEJ BABCI W ŁAŻENCE POZDRAWIAM.
Nie pytałem o rady czy sobie dać z tym spokój czy nie tylko o coś innego.
Takie bajeranckie kompletne kabinki przysznicowe generalnie powinno taryfikować się do kodu CN 9019109000 gdzie jest 0 % cła i 22 % VATu(lub 7 % jesli jest to "wyrób medyczny" znajdujący sie na liście spec. wyr.med. ). Jeśli coś z tego zrozumiesz to podaje link do Taryfy celnej: http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_cel ... mpexp=#POS
Witam! Dziękuje za odp, wcześniej już znalazłem właśnie na tej stronie co podałeś i muszę przyznać, ze dałem rade sie dokopać do takich produktów;) Ale dzięki za odp, bo to rozwiało moje wątpliwości czy dobrze znalazłem:)
Pamiętaj tylko,że na Fakturze importowej cała kabinka wraz z osprzętem powinna być opisana jako 1 pozycja-ew.rozmontowana na czas transportu. Jeśli na Fakturze będzie to porozbijane na poszczególne elementy kabiny wraz z wyposażeniem to trzeba będzie taryfikowac odzielnie na inne kody CN gdzie może być np. cło.
Powodzenia.
Dzię,uje za podpowiedź, ale ja nie chce kabin, ewentualnie jakies pułeczki szklane lecz bardziej interesują mnie deszczownice;)
a widzisz- to to jest już zupełnie co innego -inna taryfikacja a co za tym idzie może i stawka celna.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Armatura łazienkowa z Chin.": - Armatura Łazienkowa , bardzo tanio - Ceramika łazienkowa - ARMATURA DO ŁAZIENKI I KUCHNI - ARMATURA DO ŁAZIENKI I KUCHNI 11,60 € / szt. - Armatura do łazienki - 33 palety 0,80 € / szt.
• Strona 1 z 1
|
|