|
Artykuły szkolne |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Napiszcie proszę, czy wg was z takiego sklepu utrzymają się 2 osoby. Chcę otworzyć papierniczy w dzielnicy, na której mieszka 40tys. ludzi, są 3 szkoły i dwa przedszkola. Konkurencją są umieszczone na obrzeżach 2 markety. Ja myślę o umieszczeniu sklepu w samym centrum dzielnicy. Dodam, że papierniczego nie ma, co też trochę mnie dziwi. Dlaczego nikt nie wpadł na taki pomysł dotąd? Może to nieopłacalne? Co myślicie?
Myślę że to się może opłacić, gdyż niektórzy wolą kupować w mniejszych sklepach z większym wyborem artykułów papierniczych. Warto tez pomyśleć o sprzedaży książek szkolnych bo w okolicy podobno są szkoly a w supermarketach to nie zawsze kupi się te książki które trzeba. Myślę że te książki powinny być na zamówienie jakie kto chce takie dostaje!
Pozdrawiam :grin:
dodaj do tego punkt Ksero...
Dziękuję za zainteresowanie. Tak, myślałam o podręcznikach, ale trochę później, jak rozwiąże się sprawa z nimi( pomysły, żeby rozprowadzać je tylko w szkołach, ogromny spadek cen podręczników, itp, itd) A tymczasem myślę o pomocach szkolnych typu ściągi i inne pomoce, a takze mapy. Mam jeszcze jedno pytanie: ile trzeba zainwestować w ten pierwszy towar, żeby dobrze zaopatrzyć 50m2
No najlepiej jak zalozysz sobie co jest najwazniejsze w pierwszym zatowarowaniu i zadzwonisz/pojedziesz do hurtowni. Udostepnia ci cennik i sobie policzysz...
Witam
Tak da się na tym zarobić, ale 75% obrotu jest z obsługi firm a tylko 25% z detalistów tak jest w moim przypadku; swego czasu było inaczej przed erą marketów w moim mieście; mam ponad 6000 asortymentu i to jest moją przewagą nad wszystkimi sklepami znajdującymi się w centrum!
|
|