|
Auta na zamówienie lub wyjazdy z klientami po samochody |
Auta na zamówienie lub wyjazdy z klientami po samochody
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co myślicie drodzy forumowicze o zakupie jakiegoś busa i przyczepy lawety i organizowanie wyjazdów z klientami po samochody a w przypadku niezapełnionych miejsc wzisćznajomych by przywieżli dla mnie auto na handel do tego jedno auto na zamówienie wiózł bym na lawecie.Ceny wyjazdów z klientami to ok 500zł od osoby razy 5klientó to jest 2500zł plus auto na zamówienie jakieś 1000 plus auto na handel prowadzone przez znajomego.Czy miał by to racje bytu.Ja myśle że tak z koro z jednego wyjazdu można zarobić nawet z 3500zł minus paliwo plus inne opłaty to 1500więz z 2000 do kieszeni razy cztery tygodnie w miesiącu to jest spora wypłata.
a co za te 500pln oferujesz w zamian?
Wyjazd z klientem tzn przyjazd w umówione miejsce zabranie go wycieczke do niemiec w pare autahandli komisó ewentualnie oglądanie aut z gazet, doradzenie, pomoc w negocjacjach i powrót jóż nowym autem na kołach przez klienta
pomysł mooocno oklepany, ale widzę że ceny rozsądne więc może może.... tylko z klientami ciężko, jak tych 5 uzbierasz na miesiąc to będzie dobrze, nie wspominając o 20.....
A ile musialbym jeszcze sobie doliczyc zeby wrocic tym autem?
500pln dla ciebie i co jeszcze? Ile rejestracja? oc?
Za 500 zł zapomnij pobierać za wyjazd, może za 200 ktoś chętny będzie. Sąsiad sprowadza auta i bierze 500 zł od sprowadzenia(dla siebie), ale sam jedzie po auto, kupuje i przywozi, a klient pokrywa paliwo itd., ewentualnie jak się uda to się 4 znajdzie co będą sami chcieli jechać to bierze 200-250. Jeżeli chcesz zarobić więcej to zakup lub zrób sam 2 lawety, pakujesz jedną na drugą i jedziesz po auta, kupujesz auto z hakiem w Niemczech podpinasz drugą lawetę pod to auto, kupujesz 2 auta i ładujesz je na lawetę. Masz w tedy 3 auta na handel, zakładając, że uda Ci się kupić coś młodego za 1200 Euro to w PL weźmiesz za to auto z 8 tys np. Astra 2 98rok to przy kursie 4,2 zł zarobisz spokojnie 3 tys na aucie, to masz 9 tyś za auta od tego paliwo i ogłoszenia to zarobisz na rękę jakieś 7,5- 8 tyś.
Wszystko fajnie. Tylko czy nie prościej kupić pomoc drogową i jezdzić z lawetką?
Jak omijacie te przepisy o transporcie drogowym jadąc z zestawem >3,5t? Czy bus z lawetą, a autolaweta z lawetą to taka różnica? Jak ominąć winiety i tachograf? Umowy kupna sprzedazy piszecie na siebie, że niby na prywatny użytek i pozniej nastepne sie pisze na tego zachodniego wlasciciela i tego co kupuje? Jak ominąć podatek od wzbogacenia? W ten sposób czy jeszcze jakiś myk?
Moj znajomy zajmuje sie takim czyms ;) tylko ze on robi takie rzeczy bardziej na czarno.. (tak mi sie przynajmniej wydaje)
zarabia na tym baaaardzo duzo patrzac na jego dom na to czym on jezdzi jego zona i dwojka dzieciakow... ;) tak wlasnie jak opisales ludzie ktorzy chca jakies auto za nie duze pieniadze zglaszaja sie do niego a on po prostu jedzie do niemiec i przywozi klientowi pod dom ;) jesli bedziesz mial znajomosci, zaufanych ludzi tu w Polsce i tam gdzie bys po te samochody jezdzil to napewno na tym zarobisz i to nie miale pieniadze.. ;)
Ok, a teraz zejdźmy na ziemię! Jak widać w tym biznesie jest zastój! Kupić auta na handel nie sztuka ale je sprzedać z zyskiem tak! Poza tym takich handlarzy jest już masa i każdy ma już wyrobione kontakty zagranicą! Jeśli chcesz pakować się w ten biznes to proponuje kupić 1 samochód na próbę! I wtedy zobaczysz ile można na tym zarobić! Powodzenia życzę!
adrian6358 to on może dziuple ma ? na sprowadzaniu samochodów nie zarobisz kilkuset tysięcy na dom, chyba że to byłyby ekstra hurtowe ilości
Jak zaczynał na przełomie wieków lub wcześniej to się dawno pobudował :-)
Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na moje pytania? pozdrawiam
Witam,
Wyjazdy z klientami to bardzo opłacalny biznes.. Kiedyś jechałem do Holandi z takim człowiekiem i jestem zadowolony. Płaciłem właśnie 500zł. Tylko on na wszystkim się znał i wszystko załatwiał.
pytanie do założyciela wątku : czy znasz języki obce i jesteś oblatany w sprawach formalno-prawnych? oraz - czy masz pojęcie o samochodach/motoryzacji takie aby doradzić klientowi co wybrać? w sensie nie marki, modelu lub pojemności silnika tylko stanu technicznego tak aby klienta nie wsadzić na minę
Biznes jest na pewno opłacalny, tylko tak jak wcześniej wspomniano nie 500 zł a np. 300 za wyjazd i na 2 lawety... W związku z tym tematem, mam do was pytanie, bo może ktoś się spotkał z czymś takim, a zarazem będzie to ostrzeżenie. Byłem 3 lata temu w Szwajcarii po auto, oglądnałem je, spodobało sie, zapłaciłem, wziąlem fakturę, zapakowalismy na lawete, przywiezione do kraju. Przewoźnikowi zapłaciłem za transport i za załatwienie formalności w urzędzie celnym. 3 dni temu przyszło wezwanie z Urzędu Celnego, o wszczęciu postępowania wyjaśniającego (czy jakoś tak) w sprawie tego auta. Nie podoba im sie wartość jaka była na fakturze. Na wszystkich dokumentach celnych jestem ja, przewoźnika nie ma nigdzie. Jak sie dowiedział, że przyszło takie wezwanie to powiedział, ze trzeba bedzie pewnie dopłacic pieniądze , ale to juz nasz problem a nie jego. Jak to załatwić, żeby obciążyć tego przewoźnika?? Nie mam żadnej faktury, że on to przywoził czy załatwiał sprawy w UC, wszędzie w papierach jestem ja a facet gra nie uczciwie, bo zle zrobił a teraz sie wymiguje. Jest jakis sposób, jak przyjdzie do dopłaty, żeby to on zapłacił?? Może mieliscie takie sytuacje??
Zysiu..
Że tak powiem, "wpadłeś w g" - Gdybyś miał na niego jeszcze jakiś dowód, że to on z Tobą był i to on się wszystkim zajął to inna sprawa, teraz pewnie nic nie zdziałasz
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Auta na zamówienie lub wyjazdy z klientami po samochody": - Wyjazdy po auta na Litwe - Auta z Niemiec-wyjazdy,nocleg,tłumacz - AUTA Z ANGLII I NIEMIEC NA ZAMOWIENIE - Wyjazdy na narty wyjazdy narciarskie Włochy Austria Francja - E-sklep - komunikacja z klientami
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|