Witam
Mieszkam obecnie w kanadzie i chcialbym zajac sie sprzedarza aut do polski. Mam w polsce ludzi ktorzy by mi w tym pomogli mianowicie zajeli sie sprzedarza i oplatami. Tylko musze im powiedziec co i jak zrobic. Moje pytania
1
jak wyglada pokolei w punktach oplacenie samochodu zeby byl gotowy do rejestracji.
2
Czy po oplaceniu auta koszty rejestracji sa podobne jak przy sprowadzeniu auta z niemiec.
3
Jakie dokumenty potrzebne mi sa by odebrac auto w porcie i jakie do zalatwienia wszystkich formalnosci.
Czytalem ze clo liczy sie od pojemnosci a nie od wieku auta i ze liczone jest ono od wartosci auta podanej na umowie. Jednak moga sie oni nie zgodzic z ta wartoscia.
4
Czy jesli napisze na umowie ze samochud byl uderzony z przodu i zmniejsze cene na umowie na podstawie tego dramatycznie ( tak jak w przypadku aut z niemiec ) to oni jakos sprawdza czy auto rzeczywiscie jest uderzone? Czy nie beda dochodzic stanu auta badz jakiegos dowodu auta?
5
Formalnosci moze zalatwiac ktos inny czy musze koniecznie ja. I czy moja rodzina moze odebrac auto z portu?
Z gory dzieki za pomoc. pozdrawiam