Witam
od dłuższego czasu trapi mnie temat jaką działalność otworzyć więc:
chcę abyście trochę mi doradzili. przedstawię kilka pomysłów;)
małe miasto na Lubelszczyźnie około 25tyś przy trasie międzynarodowej do przejścia granicznego (tylko osobowego) z UA. Kasa 80tyś może więcej albo spółka dla pozyskania kapitału, myślę nad otworzeniem zakładu nie wiem na czym dokładnie się na początku skupie ale cos z tego: części samochodowe(hurtownia) wymiana opon(z tego co wiem są 4 małe zakłady), może cos z obsługą TIR (nie ma czegoś takiego w okolicy) warsztat (brat jest bardzo dobrym mechanikiem) najlepiej to wszystko razem ale to nie takie proste;)
jeszcze mi chodziło po głowie kupno koparki i świadczenie usług;) i parę innych pomysłów.
dyskoteka z prawdziwego zdarzenia? chyba za małe miasto?
Chciałbym to otworzyć przed wjazdem do miasta gdyby ktoś jechał to po co ma szukać sklepu gdzieś w centrum jak ma przy trasie. Licze też na sprzedaż części na Ukrainie opony i cz. mechaniczne sprowadzają z Polski właściwie to wszystko sprowadzają:D w przyszłości 30km dalej ma zostać otwarte drugie przejście chyba nawet dla aut ciężarowych, czyli te branże będą się rozwijać
Z kupnem działki i ewentualnie z budową sobie poradzę ale już na np zatowarowanie sklepu i kupno maszyn raczej dużo mi nie zostanie
-pytanie co o tym sądzicie i jak wygląda sprawa z zaopatrywaniem w części no można dogadać sie z jakaś inną hurtownią ale muszę mieć na początek niskieceny?
-jak wygląda prowadzenie podobnej działalności i wszystko Co moze mi sie przydać, może jakieś propozycje współpracy
-gdzie się zgłosić aby ktoś profesjonalnie ocenił inwestycje i pomógł z biznesplanem i wyrwaniem jak największych pieniędzy z różnych funduszy?
Dodam ze jestem właściwie już zdecydowany:)
Pozdrawiam czekam na wszystkie opinie i odpowiedzi