witam!!
czy oplacalny bylby zakup nowego samochodu i przeznaczyc go na tzw ,,L,,czyli samochod do nauki jazdy
na poczatku pojezdzic w jakims pz-mocie a potem otworzyc swoja szkolke dla kierowcow
|
Auto do nauki jazdy??? |
Auto do nauki jazdy???
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam!!
czy oplacalny bylby zakup nowego samochodu i przeznaczyc go na tzw ,,L,,czyli samochod do nauki jazdy na poczatku pojezdzic w jakims pz-mocie a potem otworzyc swoja szkolke dla kierowcow
dawno napisany twmat ale jednak odpiszę...
co do "L" to jest to troche skomplikowane..rok temu sam chciałem tak zrobić ale wystąpiło dużo problemów: - masz samochód- musisz go przerobić, - musisz zrobić odpowiednie kursy które kosztują w moim mieście 1200 zł, - potem może być problem z zatrudnieniem bo tego jest jakby nie patrzeć na prawdę dużo. - jeżeli chcesz założyć własną firmę to licz się z dużymi kosztami dla pracownika, - musisz jeszcze zatrudnić minimum jedną osobę któa bedzie Ci potrzebna do jazdy (sam byś mógł jeździć i wykłądać przepisy), - będziesz musiał wydzierżawić jakiś placyk i i zrobic tam "placyk manewrowy", cyba że podepniesz sie do już gotowego, - no i co najważniejsze: POTĘŻNA REKLAMA... nie ma co ten temat pomijać.. bez pożądnej reklamy nie wiadomo czy w ogóle bedziesz miał klientów.. każdy idzie do tej szkoły, z której ludzi najwięcej zdaje, - trzeba jednak mieć znajomości do tego wszystkiego: gdy siądzie Ci samochód musisz mieć znajomy zakłąd który dokona naprawy za najlepiej pół darmo, jeżeli bedziesz jeździł na benzynie ze stacji to raczej długo nie pociągniesz, trzeba kombinować ze ściaganiem paliwa np z białorusi, chyba że instalacja gazowa. i to chyba wszystko... takze pomysł na pewno dobry bo w końcu większość ludzi chce mieć prawko, tylko ze niestety konkurencja jest ogromna i koszta duże...
czy samochod do nauki jazdy powinien miec okreslona przepisami pojemnosc lub rok produkcji?
Jeżlei jestes naprawdę sumienny i chcesz pracować to powiem Ci z własnego doświadczenia.
Dwa lata temu zrobiłem kurs - zaczełem jeżdzić w jednej większej szkole z czasem ludzie zaczeli kojarzyć mnie jako instruktora więc postanowiłem iśc na tzw swoje - dodam tu że była to dodatkowa praca gdyż normalnie pracuję na etacie. Kurs zwrócił mi się w ciągu miesiąca zanim poszedłem na swoje :) Samochód nie ma wymaganych lat ale min 3,5 metra długości i przeróbka na "pedały" ok 400 zł + badanie techniczne. KOszty podnajęcia sali ok 200/300 zł w zalezności od miasta plac manewrowy ok 100/150 zł. Suma sumarum Ubezpieczenie + wynajmy + paliwo na jednym kursancie za 30h zostaje Ci ok 300 zł - kazy nadtępny to już czysty zysk. pozdro
dziekuje shamee.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Auto do nauki jazdy???": - koszt nauki jazdy - Szkoła nauki jazdy - Instruktor Nauki Jazdy. - Dotacje a szkoła nauki jazdy - spółka - szkołą nauki jazdy
• Strona 1 z 1
|
|