|
Auto handel ale nie komis! |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A różnie wszystkimi małymi do 1,4
acros widze ze jestes taki znegacony bo tobie nie wychodzi ten biznes
wiec skoro to taki ciezki kawal chleba to po co sie tym zajmujesz? bo pewnie mozna na tym zarobic prawda? no wlasnie mozna i o to chodzilo autorowi postu czy mozna zarobic. a z takim podejsciem do biznesu to z gory klapa bedzie nie wiem czy ktos sie orientuje co to sa PEST czy SWOT czy wiele innych oceniaja zagrozenia ale glownym ich celem jest odpowiedz na pytanie w czym moge byc lepszy od konkurencji??????? wiec jezeli ktos zaklada fajny ciekawy temat to piszcie jakies sposoby na pozytywne jego realizacje a jezeli ktos ma zle doswiadczenie , czy mu sie nie udalo itd, to ok niech napisze swoja historie, podzieli sie swoimi przezyciami i starczy niech sie w dialog juz nie wdaje, bo widocznie skoro mu sie nie udalo tzn ze zrobil cos nie tak i niech on sie teraz uczy a nie neguje pomysly innych na podstawie swoich doswiadczen. wg mnie kazdy w miare logiczny temat na tym forum jest dobry a na kazdym mozna zarobic kase tylko trzeba wiedziec jak bo absolwenci cambrigde jacys finansisci czy marketigowcy maja zadanie np otworzyc kiosk z gazetami i maja dwa miesiace na to zeby uzyskac 5tys funtow obrotu miesiecznego. I oni to robia bo maja metody reklame, nowosci, promocje, wprowadzaja nowe rzeczy itd itd wiem ze tak jest w ten sposob ktoregos roku tak tam zdobywano dyplomy chce pokazac ze na wszytskim da sie zarobic tylko trzeba wiedziec jak a ja nie nawidze postow od ludzi ktorzy sie czyms zajmowali nie wyszlo im i teraz wielce zabieraja glos pozdrawiam
hehehe.jak nie wiesz o czym piszesz to lepiej nie nadawaj,bo to smieszy mnie i mi podobnym ktorzy zjedli na tym zeby.przeczytaj jeszcze raz wszystkie moje posty a zrozumiesz,ze nie o to chodzi,ze mi nie wyszlo(bo raz wychodzi a raz nie),chodzi o to,ze jest to trudny biznes bez porownania z kioskiem z gazetami i z nieporownywalnie wieksza kasa,zaangazowaniem i zaabsorbowaniem czasu!zajmuje sie tym wielu lat i mam prawo sie wypowiadac i dawac dobre rady z przestrogami w przeciwienstwie do ciebie.tak jak juz pisalem wczesniej to jest bardzo intratny biznes tylko trzeba miec kilkaset tysiecy zlotych w obrocie i moc sobie pozwolic na straty rzedu kilkunastu tysiecy,bo w przeciwnym razie nie zarobicie na fajki.a jesli ktos ma chociaz 200000pln to dla wiekszosci osob latwiej i lepiej otworzyc np.sklep typu house,jakis franczyzowy gdzie wszystko zrobia za niego i podstawia mu pod nos gotowe rozwiazania.tu tak latwo nie ma.trzeba tulac sie po zachodzie tysiace kilometrow(ja do czwartku przez 4 dni zrobilem np.prawie 4800km.cale szczescie,ze trafilo mi sie auto z klima i w miare wygodne).trzeba biegle poslugiwac sie jezykiem w kraju w ktorym robi sie zakupy.nie zawsze nocuje sie w hotelach(szczegolnie zima jest trudno)...NO I PRZEDE WSZYSTKIM TRZEBA ZNAC SIE NA SAMOCHODACH,ICH STANIE TECHNICZNYM,NIEDOMAGANIACH DANYCH MODELI,CENY RYNKOWE I CZY TE CENY SA ADEKWATNE DO RZECZYWISTOSCI CZY TAK SAMO OD NIEJ ODERWANE JAK TY!!!!!...a ty mi tu pieprzysz o analizie SWOT...niejednokrotnie przerabialem ja nastudiach a w tym biznesie ani razu mi sie nie przydala.poprostu albo sie na tym znasz masz dojscia,kontakty albo nie i koniec kropka!tu nie ma co analizowac-trzeba sie na tym znac.
"a ja nie nawidze postow od ludzi ktorzy sie czyms zajmowali nie wyszlo im i teraz wielce zabieraja glos" ...a ja nienawidze postow od ludzi,ktorzy sie czyms NIE ZAJMOWALI i teraz wielce zabieraja glos...
adicross brak mi slow zeby komentowac to co napisales
ale poziom mizerny, szkoda mi sie rozpisywac nie mam czasu na to pozdro
aha no i zaje...biste miales te studia skoro teraz sie musisz gdzies za grosze tulac po hotelach za granica
pozdro
...mi tez rece opadaja jak czytam co piszesz na temat na ktory nie masz zielonego pojecia...
...jak troche postudiujesz to sie doweisz,ze szkola ci chleba nie da a zycie nie raz ci dokopie... wieksosc ludzi po studiach nie pracuje w swoich zawodach tak ja i cale szczescie,bo zarabiam wielokrotnie wiecej niz moj kolega(z tego samego kierunku) na stanowisku glownego handlowca w prywatnej firmie.poza tym robie to co lubie i robie to dobrze...a to jest NAJWAZNIEJSZE zeby praca przynosila ci satysfakcje. ...widac zreszta,ze ze szkola niewiele masz wspolnego,bo nawet dobrze nie potrafisz czytac.zacytuj mnie gdzie napisalem,ze tulam sie za grosze po hotelach:D:D...
studia naszczescie skonczylem dawno i wiedza ktora posiadlem podpowiada mi zeby nie polemizowac z takimi jak ty ( chodzi mi o IQ)
pozdrawiam
w takim razie twoj nick ...21 to nie wiek tylko iq.wiec wiedza dobrze ci podpowiada;].NIE POLEMIZUJ DALEJ,BO JESZCZE BARDZIEJ SIE POGRAZASZ!!!
no i po ptokach z handelkiem duzymi pojemnosciam(czyt.przewaznie z usa)!!!wlasnie dostalem cynk od celnika,ze podpisana zostala ustawa na mocy ktorej akcyze placimy od wartosci rynkowej w polsce a nie jak dotychczas od "wartosci":) na fakturce.czyli jesli sprowadzicie sobie np:.X5 z usa to zaplacicie np:.10000zl akcyzy:( i lypa.puszczam to dalej w obieg,bo pewnie nie jeden z was z tego zyje tak jak ja a nic o tym nie slyszal.REJESTRUJ KTO MOZE,BO USTAWA WCHODZI W ZYCIE W CIAGU 2 TYGODNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a moj znajomy kupuje co leci do 5 tys dolicza sobie 3-4 stowki i w tygodniu nawet ze 3 auta potrafi sprzedac .......
Witam jestem tu nowy ale już dość długo śledze forum i czytam wasze wypowiedzi.ponieważ też troszke zajmuje się handlem autami ,niestety niestać mnie na chandel droższymi i handluje autami od 2tyśdo 5tyś pozdrawiam wszystkich serdecznie
|
|