|
auto-myjnia za 80000 zł ? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam jestem nowy mam pytanie czy w stu tysięcznym mieście warto otwierać ósmą automyjnie mam działkie przy dużym supermarkiecie dysponuje kapitałem 80000 zł i nie wiem czy to wypali. i jakie są koszty takiej inwestycji ? proszę o odpowiedż
Będziesz miał spora konkurencję. Dobra reklama + dobre usługi, i oczywiście mobilizacja to klucz do Twojego sukcesu. Poszukaj w wyszukiwarce na forum " myjnia " a znajdziesz tematy związane z Twoim przyszłym biznesem. :wink:
Pozdrawiam
A może warto zastanowić się nad dzierżawą działki? Jeżeli jest to ładna działka, dobrze usytuowana, z dobrym dojazdem to wg mnie nie powinieneś mieć problemu z dzierżawą.
ps. proszę o komentarz do mojego pomysłu tu link
dzierrzawa odpada .niestety nikt nie jest zainteresowany takim czymś gdyż musiałby budować się na czyimś terenie a tego się ludzie boją .pozatym to ile można wziąć za taką dzierrzawę? bo jak bym miał sie samemu pobudować i oddać w dzierżawę to to odpada,
Jeżeli faktycznie masz działke przy supermarkecie a jestes zaiteresowany wynajmem to może będę Tobie w stanie pomóc. Mam ciekawą propozycje ale bede potrzebował wiecej informacji odnośnie lokalizacji. Możesz wynegocjowac od 2500 do 5000 tys zł. za m-c.
Moje gg: 8279045
jak już pisałem dzierżawa odpada . czekam na ludzi którzy sa w tej branży . Proszę piszcie
Ludzie z branzy ? OK. Masz 80000 tys. i chcesz miec myjnie. Musisz wiedziec ze za umycie jednego auta średnio okolo 25-30 w zalezności jakie to miasto. Wierz mi ze również kalkulowalem taki biznes na przykladzie moich znajomych, ktorzy maja myjnie w na wielopoziomowym parkingu w duzym centrum handlowym w Warszawie. Rotacja ludzi jest ogromna a i ceny sa "warszawskie" 50-70 zl za auto. Nie narzekaja ale rewelacji tez nie ma. Jezeli chcesz dysponuje kalkulacja myjni samoobslugowej typu Karcher ale w tym przypadku cena inwestycji przekracza Twoj budzet. Apropos wynajmu, jezeli Twoja działka ma powyzej 350 m2 i ma taka dobra lokalizacje jak pisales to mozliwosc zwiazania sie umowa wynajmu z duzy zachodnim koncernem na okres 10 lat jest kuszaca. Sluze informacja zarowno o wynajmie jak i myjnia Karcher.
Pozdrawiam Tomek
ale czy 80000 wystarczy?????????
podam troszke inny przyklad automyjni :) myjni na stacji Shella, full opcja : 9.99 pln oplacalne ? niesadze, ... proponuje jeszcze porownac ceny przyszlej konkurencji
Duza konkurencja, ale jesli wiesz jak sie wybic i lubisz ryzykowac to sprobuj...
pozdrawiam
myjnia reczna ? interes baardzo oplacalny !! trzeba miec dobra technike mycia i przedewszystkim kontrola jakosci uslug wykonywanych ja za ok max pol roku otwieram teraz druga myjnie reczna (bo brakuje mi miejsca przy mojej obecnej myjni) w miescie o wielk 80.000 ludnosci myjke mam od 97 roku - doswiadczenie duuuze i renoma tez :)
czy za 80.000 otworzysz myjnie ?? raczej nie , budynek + pozwolenia + sprzet + inne , to wg mnie nie dasz rady , za maly kapital aby myjka ci przynosila jako takie dochody jezeli mieszkasz w miescie o wlk ok 80.000 ludnosci, wg mnie trzeba ok 5 lat i bedziesz miec przyzwoite obroty na myjce nawet jak bedzie padac snieg lub deszcz i zarobisz na oplaty i jeszcze zoostanie, bo kazdy bedzie wiedziec ze wlasnie u ciebie mozna dokladnie wyczyscic autko :) powodzenia guzolek
Witam,
Też chcę otworzyć ręczną myjnie samochodową! czy ktoś może mi przesłać miesięczne koszty utrzymania myjni z dwoma lub stanowiskami?
Witam, Też chcę otworzyć ręczną myjnie samochodową! czy możesz mi przesłać miesięczne koszty utrzymania myjni z dwoma lub trzema stanowiskami? pozdr,
|
|