|
Auto szrot |
Auto szrot
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
ktoś coś wie naten temat?? chodzi o pozwolenia
Na forum znajdziesz odpowiedzi na większość swoich pytań zawartych w tym poście. Warto abyś przeczytał posty przyklejone w poszczególnych działach oraz sprawdził, czy pytanie lub temat już nie był poruszany na łamach forum! Do tego używamy opcji SZUKAJ. Dziękuję!
Witam
Od jakiegoś czasu pracuje na takim szrocie. I zauważałem ze z tego może być dobra kasa. Koleś sprowadza rozbite samochody z zagrancy głownie anglia szwajcaria i je rozbiera, wszystko jest raczej robione tak bezładu i składu. Czytałem inne wątki w których ludzie pisali cos o ekologi i ze trzeba spełniać jakieś wymagania tu wszystko odbywa sie na podwórku z drewniam domkiem i stodoła. Firma jest oczywiscie normalnie zarejestrowana jako skup i sprzedarz częsci samochodowych. Sprzedaje głownie na allegro. Patrząc na to pomyślałem ze coś takiego mogę zrobić sam tyle ze dużo lepiej. Mam przygotowany plac. Ogrodzony.Wystarczyło by go tylko odpowiednio wyposarzyc chodzi głownie o narzędzia ile by to mogło kosztować? Mam też samochód ciężarowy na ktory mógł bym załadowac na raz 4 auta, dodam jeszcze ze moj szef za przywiezienie takiego trupa płaci ok 2 tys wiec na tym mógł bym już sporo zaoszczędzić. Jesli chodzi o kase na start tez nie bedzie problemów ok 50 tys było by obrazu. Najbardziej interesuje mnie jak to wygląda od strony prawnej. Może ktos sie zajmuje taka działalnościa chetnie posłuchał bym jego opini.
Witam u mnie w miejscowości jest około 20 autoszrotów jak nie więcej na jednej ulicy z cześciami do samochodów i wyobraź sobie że co chwile powstaje nowy i wszystkie świetnie prosperują kupuja auta za granica włochy,hiszpania cześć z nich jest kradziona tam je rozbieraja na części i ładują na auta,cale allegro jest od nas zapelnione tymi częściami sprzedaje sie dosłownie wszystko.Auta te często są kradzione za granica ale i tak wszystko tu przywożą i sprzedają odpowiednie kontakty z policja,dobry haracz a wszystko sie kreci elegancko,jest to chyba najbardziej dochodowy interes tu obecnie ale trzeba wiedzieć gdzie kupować żeby nie wpaść za kratki.Ulica jest obstawiona cześciami do niemieckich aut,francuskich,hiszpańskich,japońskich,koreańskich,wszystko praktycznie co tylko chcesz znajdziesz maja takie obroty że czasami nawet klientom pracownicy nie chca szukać z lenistwa.Jest jedna osoba zatrudniona co robi specjalnie zdjęcia i zapełnia allegro oni to albo pocztą albo kurierem albo sami rozwoża jak trzeba komuś np.silnik i płaci za niego powyżej 3000zł.Jest to tutaj najwiekszy interes w tej okolicy przyjeżdzaja do nas ludzie z czech,słowacji i oddaleni od nas nawet po 300km.Jeśli nie ma u ciebie konkurencji a nawet jak jest to uwierz mi że bedziesz z tego zbijał kokosy.
Znajdz dobre miejsce gdzie maja auta do rozbiorki albo juz zapelnione częściami za granica i przywoź a zobaczysz że nie będziesz więdział gdzie ręce włożyć.
Jakie trzeba mieć auto żeby sprowadzać te auta? chodzi mi o markę i model :)
Jeśli chcesz kupić busa to Sprintera zakup jak masz kase,tylko tego z większą ładownością,biznes naprawde jest opłacalny jak masz kontakty za granica albo umiesz szukać tanio aut do rozbiorki to zarobisz bardzo dobre pieniądze.Tu nie chodzi o to żeby sprowadzać auta rozwalone i ładować na lawete bo wyjdziesz na tym jeszcze do tyłu.Tu chodzi o to że są ludzie za granicą którzy mają pola zawalone częściami oraz autami rozbitymi i wykupujesz to wszystko albo jak się dogadasz na początek po troche biorąc i jedziesz z kimś rozkrecasz auta na części,jeśli już są rozkręcone to ładujesz na busa i wieziesz do polski.Na co komuś cała buda auta za dużo tylko miejsca zajmuje własnie na tych najmniejszych częściach które zajmują najmniej miejsca można najlepiej zarobić.Rozbite auta tam są naprawde za grosze do kupienia a marża w polsce na te części jest bardzo bardzo wysoka.Ten biznes jest naprawde wysokoopłacalny zyski na czysto są liczone nie w tysiącach ale kilkadziesiąt tysięcy na miesiąc a jak jeden szrot sie rozkreci to otwierasz drugi i potem nastepne na jednym prowadzisz auta niemieckie na drugim japońce,francuzy itd.Tyle że warto sie upewnic czy części pochodzą z legalnego źródła bo potem będziesz miał na głowie policje jak sie okarze że te wszystkie fury i części są kradzione.
WITAM
MAM TAKIE PYTANIE DO WSZYSTKICH NA FORUM CHCIALBYM SPRZEDAWAC CZESCI SAMOCHODOWE TZN UZYWANE CZESCI SAMOCHODOWE Z SAMOCHODOW KTORE DO TEGO BYLY ROZEBRANE I DLATEGO PYTAM SIE JAK OTWORZYC TAKA DZIALALNOSC Z SPRZEDAZA TAKICH CZESCI CZYLI CHODZI MI TUTAJ JAK ROBIC TO Z SAMOCHODAMI JAKIE DZIALANIA MUSZE ZROBIC ABY ROZEBRAC SAMOCHOD TZ DZIALANIA PRAWNE DZIEKUJE POZDRAWIAM
Witam
Moim planem jest rozpoczęcie takiej działalności jak "auto szrot" -tylko jest problem na jakich zasadach funkcjonuje taka działalnośc i jakie bedę musiał do tego spełniac warunki aby to rozpoczac ? - po prostu moim zadaniem jest rozbiórka samochodów na części i sprzedaz tych części Dziekuje pozdrawiam
Witam
Zastanawiam się nad założeniem auto szrotu (złomowanie samochodów) szukam informacji na ten temat jakie wymagania względem ustawy o ochronie środowiska , jakie koszty są z tym związane , pozwolenia i.t.d. bardzo proszę o pomoc wszystkich którzy wiedzą coś na ten temat ...Z góry dziękuję.
witam u mnie w miescie jezdza za granicę po połopwki to też jest opłacalne bo kupują części i nie muszą mieć papieru o zezłomowaniu pojazdu czy może ktoś wie gdzie oni jeżdzża i jak to się odbywa
moge Ci zorganizować auta po recyklingowe z niemiec wal na pw
Witam. Ja również jestem zainteresowany autami porecklingowymi z niemiec lub innych krajów. Będę wdzięczny za pomoc.
witam!
zajmuję się sprzedażą części od kilku lat i trochę już widziałem większość firm w Polsce robi to na dziko, bez pozwoleń według prawa nikt poza stacją demontażu nie może rozbierać auta na części (teoretycznie) ostatnio zaostrzyły się za to kary (10-300 tys zł) no ale w praktyce wiadomo jak to wygląda jeśli ktoś chce to robić 100% legalnie to musi kupować części i sprzedawać części przynajmniej na dokumentach. to cała filozofia zainteresowanych tematem na poważnie zapraszam na www sprzedazczesci.info (oczywiście z kropką po www ale linka nie mogę wstawić) PZDR
Witam, Chciałbym założyc firmę i myślę o auto szrocie. Mieszkam na wsi 10 km od miasta i w mieście jest kilka auto szrotów. I mam pytanie czy to jest opłacalne??
Opłacalne za pewne jest ... opłacalność w twoim wypadku jest średnia , bo masz konkurencję ... Chyba , że zamierzasz otworzyć szrot przy ruchliwej drodze bez wynajmu pow. (tzn ze swoją , abyś nie musiał płacić za wynajem) z konkurencyjną ceną i dobrym marketingiem .
Pozdro
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|