|
Autohandel ukraina - strona 2 |
Autohandel ukraina
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
W tym roku byłem w Zakopcu służbowo w tym czasie jak bawiła się tam Ukraina :) patrząc na te bryki i widząc rachunki jakie ci ludzie płacą to wam mówię że jesteśmy żebrakami!!!! nie dorónwa im ani Warszawka ani Niemcy :))) Nie wiem co byś tam chciał sprzedawać, chyba auta dla biedoty :) po za tym mam kumpla na ukrainie i oni sami sobie jeżdzą po auta do Niemiec :) i mają już swoich celników :))))))
Witam czy ktoś może mi podać strony na których mógł bym wystawić swoje auta na sprzedaż do UKRAINY !!!!!
Witam czy ktoś może mi podać strony na których mógł bym wystawić swoje auta na sprzedaż do UKRAINY !!!!!
Witam.
Sam zastanawiałem się nad tym czy nie opłacałoby się prowadzać tam 15 letnich sam.Oczywiście na granicy celnik dostaje "kanapkę".Opłacalny interes,mam tam kilku znajomych których znam od lat a tu w Polsce handlują więc zaczęłem pytać , i oto skutki: jeżdżą już tam Litwini(wszyscy wiedzą że to hurtownicy),Ukraińcy też ostatnio w tym biznesie nie gorsi.Trzeba znaleźć kupca lecz tu się okazuje że można przebić ceną miejscowego "potentata " i co za tym idzie dostać po głowie-dosłownie.Do kupienia są prawnicy,prokuratorzy i inne gady więc i przestępców nie brakuje bo karę(jak się ma parę zł a może i jakieś znajomości)mogą z 5 lat w sądzie zaliczyć jako mandat.Więc ryzykownie się robi.Oczywiście ludzie handlują i zarabiają ale coraz więcej takich którzy uciekają z tamtąd porzucając przy tym samochody i pieniądze,choć jeden Polak w Dubnie(250km od granicy)swoje stare Łady sprowadza już z 10 lat ,nawet dziewczynnę wziął 30 lat młodszą i z nią mieszka-ale to dla nich nie konkurencja.Przy takich (większych)interesach trzeba płacić daninę(haracz)ale to nie zapewni bezpieczeństwa od drugiej grupy czy od policji która bierze w tym udział.Giełda Kijów?Ludzie!!!Tam dopiero polaczki(sam nim jestem)przekonują sie kim są-a są maleństwem,są tam ruscy,armeni,ukraińcy,litwini.Bez układu i znajomości odradzam.Dochodzi do tego znajomość miejscowej kultury-bo nie wiem czy wiecie że mówiąc we Lwowie po rusku można dostać w zęby?(to akurat taka ciekawostka.I co Wy na to?Mnie odstraszyły te opowieści skutecznie-szczerze mówiąc nie zaprowadziłem tam ani jednej sztuki,koledzy którzy mi o tym mówili nie handlują samochodami więc chyba nie kłamią.Po za tym rynek zrobił się tam dosyć przepchany samochodami.Pozdrawiam.
Ktoś kiedyś napisał na forum za Zulu Gulą: "Polska to dziwny kraj" a Ukraina to jest dopiero poj...ana...... Popieram całkowicie to co napisał przedmówca- trzeba mieć jaja i kasę aby pohandlować na UA w tego typu biznesie- tzn. samemu..... Jeżdżę tam co roku i widać jak z jednej strny szybko się UA rozwija a z drugiej jak cofa...... Nie tak dawno temu-7 lat ukraińcy ściągali z zachodu i PL fury do ...Mołdawii tam jak tylko mieli znajomego Mołdawianina to rejestrowali na niego furę bo opłata celna-cło wynosiło 10-50 USD i to w majestacie prawa... mołdawskiego a wszyscy i tak jeżdzili furami po UA na mołdawskich blachach..... Za to podobno oryginalne gumki Pirelli do ich Chevroletów co się nimi tak podniecają- są o połowę tańsze w PL niż na UA i to nówki kupowane legal w PL- za R14- nie pamiętam dokładnie rozmiaru na UA były po 120-140 USD a u nas kolo z UA kupił za ~ 55 USD i to przy kursie USD= 2,95 PLN a UAH- 7,85= 1 USD a praktycznie 1 PLN= 0,95 UAH. Może warto by było gunki pchać na UA? po odliczeniu -dokładnie tych wszystkich kosztów na łapówy zostanie z 10 USD zysku na 1 gumce- akurat wystarczy na hamburgera z Colą w kijowskim McDonaldzie.....bo po tyle właśnie są.....
pomogę w tym temacie potrzebujacym r-kropka-matuszynski-sabaczka-hartwigtargi-kropka-pl
Co za kit. Który ciągnik kosztuje 150tyś euro, poza tym który gość co ma 300tyś euro na auta przejmuje się kradzieżą ? Gościu chcesz handlować z ukraińcami a nawet języka nie znasz, nie wiesz nic o tym rynku ? Kolega zna... To niech kolega da Ci kasę, da Ci wszystko i żone też niech Ci da...
ja to bym radził sprowadzać z tamtąd samochody z 1950r tam jeszcze wiele takich jeździ ;)
No oczywiscie. Wschód to syf, wieś, średniowiecze a na dobrą sprawę żaden z was nie ma zielonego pojęcia jak tam jest
Pomogę Ukrainę w poszukiwaniu klientów i informacji. i rozważyć wszystkie warunki współpracy
Dobry wieczor, czy jest Pan czesciami samochodowymi lub samochodami zainteresowany???? Ma Pan skype???? Dziekuje
Dzień dobry. Jestem zainteresowany tym produktem, ponieważ mamy popytu Skype velykyy.v nie mogę jeszcze mówić. Można e-mail do mesto1993@mail.ru pobj lub Facebook http://www.facebook.com/?ref=logo . Dziękuję.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Autohandel ukraina - strona 2": - UKRAINA UKRAINA - KANCELARIA ADWOKACKA + KSIEGOWOSC - Autohandel - Autohandel:))) - autohandel-drift - Autohandel 2009
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|