Siemka
Mam kilka pomysłów na biznes i oto jeden który obecnie rozwijam głębiej. Proszę o podzieleniem się doświadczeniem opiniami i przede wszystkim krytykom jako że najlepiej pokazuje wady, których osoba która wymyśliła nie widzi. (z powodów czystego zauroczenia się swoim pomysł)
więc do sedna
Mam pomysł na zbudowanie automatu który będzie drukowała doładowania do telefonów gsm. Czyli wrzucasz bilon lub papierowe pieniądze wybierasz rodzaj operatora i kwotę doładowania a automat ci drukuje kod doładowania.
Opis budowy
W skład automatu wchodzi:
-Obudowa o wymiarach ok 50X30 cm (przykręconą do sciany)
-wrzutnik bilonu i papierkowych pieniędzy
-drukarka kodów (termiczna z odcinarką papieru taka jaka w np. W tesco przy kasie)
-przyciski wyboru operatora i kwoty doładowania (orange, tak-tak, sami swoi) (5,10,25,30,50)
-najważniejsze urządzenie które generuje doładowania (takie urządzenie istnieje nie będze się rozpisywał na ten temat koszt dzierżawy to ok 100 zł i wielkości 10x20x5 cm wymagania to prąd linia telefoniczna ewentualnie w razie braku lini zasięg gsm)
Pomysł zaczerpnięty z Irlandii wadziłem tam taki automat ale nie mogę znaleźć w europie ani w Polsce czegoś takiego.
Cele:
stawianie takich automatów w :
-szkołach
-szpitalach
-uczelni
proszę o opinie
Przepraszam za błędy jestem dysortografem