|
Automaty Vendingowe - strona 2 |
Automaty VendingoweBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
nigdy bym nie kupil drozdzowki z automatu
Tez jestemto zdania,bo taki asortyment o jakim Ty mowisz staje sie szybko nieuzyteczny,a lepiej zaopatrzyc maszyne w taki towar ktory w przypadku malego zainteresowania szybko sie nie zepsuje, A czy jak bys chcial postawic taki automat w szpitalu to czy wiaze sie to z jakimis dodatkowymi kosztami??
A to dobre pytanie, myślę, iż można by zadzwonić do pierwszego
lepszego szpitala i w administracji napewno udzielą tej informacji bo ja się zastanawiam jakie zasady wogóle panują, gdy chcesz gdzieś taki automat postawić,komu i czy się płaci za to Jak się czegoś dowiesz do daj znać, ja też to zrobię :) pzdr
Ja chciałbym, tylko dodać że pomysł wyjściowy nie opierał się o wstawianie automatów w miejsca publiczne !!!!
Witam
Ciekawa jestem jak toczą się losy automatów? Czy ktoś z chętnych na tę działalność forumowiczów ruszył z działalnością?Jeśli tak niechaj się pochwali :) To może zmoblilizuje inne osoby do wprowadzania słowa w czyn Ja z mojej strony powiem, iż zdrowa żywność na telefon(pomysł z przed kilku miesięcy rozpatrywany na forum)radzi sobie nie najgorzej. A te automaty z kanapkami, ciekawa jestem udało się czy nie??? pozdrawiam
Witam
Cztery lata temu kupiłem na próbę kilka automatów. Oto moje doswiadczenia. 1. Nie kupuj nowego. Wydasz dużo kasy (ok 12000 zł za szt) a ryzyko fiaska duże. 2. Podstawa udanego biznesu to dobre miejsce. A to ciężko znaleźć. Wyszedłem z założenia że będę konkurencją dla barów np w szkołach. Nic błędniejszego. Oni zaczeli ostro walczyć. Zapychali automaty i nic się nie sprzedawało. 3. Marża na ciepłych napojach to ok 300-400%. Minimalna dzienna sprzedaż to 30 szt aby interes się zwrócił. 4. Kupuj porządne produkty (kawa, mleko, herbarta). Klienci to czują. A oszczedność przy kupnie tandety na jednym kubku wyniesie max 0,05 zł. 4. W jedzonku żeby był interes to marza musi być min 40-50%, a tutaj zaczynają sie kłopoty z popytem. 6. Po 1,5 roku interes zlikwidowałem pomimo tego że płaciłem za dzirżawę pow w instytucjach 50 zł na miesiąc. 7. Najlepszy biznes jest na uczelniach. Ale trzeba mieć wejścia. Ja nie miałem. Zysk z jednego automatu w takim przypadku to ok 2500 tyś miesięcznie w góre. Ale trzeba mieć miejsce i tylko szkoły wyższe. Studenciaki piją to tonami:)
W automacie papierosów nie możesz wsadzić bo każdy małolat będzie je kupował.
Jasne, że z tego byłby największy zysk ale tego nie dadzą nam sprzedawać. Wydaje mi sie, że najlepsze byłoby jednak sprzedaż napojów ze słodyczami. Rozstawić takie automaty w kilku szkołach podstawowych gimnazjalnych średnich wyższych i zysk byłby napewno gwarantowany. Można także w szpitalach większych firmach i w urzędach państwowych. Wszędzie tam gdzie przebywa dużo osób. Dałoby się także zarobić na automatach do kawy i cherbaty.
w szkołach bedzie ciężko, gdyż teraz jesty moda na zdrowa żywność i nawet w sklepikach jest zakaz sprzedaży słodyczy. Więc jest duże ryzyko że nie otrzymasz zgody
Nie wiedziałem że wszkołach nie wolno sprzedawać słodyczy :shock: :shock: :shock: :shock:
Dziękuję za odpowiedzi
czyli wniosek z tego taki, iż jest ryzyko spore, ale jeśli piszesz, iż słodyczy jakoś tam zabraniają sprzedawać w sklepikach szkolnych to ciekawa jestem co te dzieciaki innego mogłyby chcieć kupić na przerwie z automatu(niedrogiego a dla niech pożywnego-jeśli mówimy o jedzeniu)A skoro wspomniałeś o zdrowej żywności to czy właśnie takie automaty w szpitalach, klinikach, ośrodkach wypoczynkowych w firmach, supermarketach, ale ze zdrowymi produktami ale własnie te zdrowe nie są konserwowane chemią i mają krótki okres spożycie,więc też na dwoje babka wróżyła Batony proteinowe, orzeszki sojowe, napoje energetyzujące/bez cukru itp itd
Taka moda. Teraz nic nie jest zdrowe. Ale z tym zakazem to coraz częściej się spotykam w szkołach. Chipsy idą na pierwszy ogień. :razz:
Witam
Czy moglby ktos omowic scislej jak wyglada praktyka biznesu takich automatow. Chodzi mi o zarobek - czy gra jest warta swieczki? Pozdrawiam
Tak ile to ja miałem zarobić... Ale jak kupiłem automata to okazało się że to wszystko co piszą to gówno.
Ile można zarobić. Koszt herbaty to 0,17 zł. W sprzedaży ok 0,80 zł. Koszt kaw to ok 0,27 zł- 0,34 zł (kubek) w sprzedaży 1 1,20 zł. Cały interes jest opłacalny jak pójdzie dziennie min 40 kubków x 30 dni to wyjdzie ok 1100 zł - koszty to będzie +- 600 - 800 zł
Witam,
posiadam firme cateringowa, bardzo interesuje mnie wejscie na rynek ze sprzedaza kanapek, sałatek - zwykłych , ekologicznych i wegetraiańskich. Prosze o info czy ktoś moze zaoferowac aytomaty, lokalizacje itd. adres info@obiadynawynos.pl
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Automaty Vendingowe - strona 2": - Automaty Vendingowe - Automaty vendingowe - Automaty vendingowe - art. niespozywcze - Automaty Vendingowe - kondomaty i nie tylko - Gdzie umiescic automaty vendingowe
|
|