|
Automaty z papierosami |
Automaty z papierosami
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zastanawialem sie ostatnio czy automaty z papierosami to szans na jakies zyski. Chodzi mi o postawienie ich w Warszawie. Wiadomo najlepsze miejsca to metro czy dworce ale w takich lokalizacjach to niezmozliwe z prostej przyczyny,niepelnoletni mieli by do nich dostep co od razu odpada. Myslalem na przyklad o biurowcach, gdzie niepelnoletnie osoby pojawiaja sie naprawde sporadycznie.Czy myslicie ze to by wypalilo?Jeszcze jest kwestia jakie pozwolenia itd.Prosze o komentarze.
hmm, pomysł niezły, ale wydaje mi się, że chyba są niezbędne jakieś pozwolenia.
Mówisz o autmacie vendingowym , temat rozwojowy, więc jak tylko masz siłę i ochotę to powinieneś zgłębiać temat ;)
Nie wydaje mi sie zeby to wypalilo, poniewaz papierosy sa juz drogie, a maja jeszcze po drozec coraz czesciej sie slyszy na zachodzie, ze wprowadzono zakaz palenia w barach, klubach, miejscach publicznych, autobusach metrze, pociagach itp. niedlugo i do nas to dojdzie, moze cos tam bys zarobil, ale to nie jest biznes na dluzsza mete...
pozdrawiam
Nikt Ci w Polsce vendingu z fajkami ani z alkoholem postawić nie pozwoli. Ustawa o zakazie sprzedaży nieletnim. Jakby to było możliwe to by dawno stały, bo to zajsty interes jest. Vending numero uno na zachodzie
to jest niestety w polsce nielegalne, a orientowałeś się ile w metrze by chcieli czynszu miesięcznie za postawienie automatu, z fajkami nie można ale jest bardzo dużo innych produktów gg: 9881939, dowiedz się jak to jest w miejscach pracy, z tego co wiem, ale nie zagłębiałem się za bardzo w temat to przepis mówi o ogólnym zakazie sprzedarzy papierosów z automatów ale np ja pracuje w takiej firmie do której żeby wejść trzeba mieć przepustkę, i osoba nie pełnoletnia na 100% by tam nie weszła więc może w takich miejscach, u mnie w robocie sporo ludzi pali i ktoś kiedyś wpominał że taki automacik by się przydał
Akcyza na papierosy wzrośnie o 13 proc w przyszłym roku. Tylko że firmy produkujące papierosy już teraz mają naprodukowaną taką ilość, że dotychczasowe zapasy starczą im do końca czerwca. Ale sprzedaż w automatach jest bardzo dobrym pomysłem. Bilety, napoje, batony i inne słodycze, gazety (u mnie w szole był automat z kawą-kupe kasy tam zostawiłem) gdy będą one stały w miejscu gdzie jest dużo ludzi, to pomysł powinien okazać się dobrym interesem :)
pozdrawiam
Świetny pomysł. Ale nie sądze że powinieneś ustawiać automaty tylko w biórach i w miejscach gdzie niepełnoletni nie mają dostępu, bo zmniejszy to Toje obroty o jakieś 90 %. Wiesz co uczę się ekonomii i sam jestem nieletni. Palić zacząłem niestety w wieku 16 lat. Nigdy i nigdzie nie miałem problemu z kupnem papierosów. Wystarczy chyba że umieścisz na automacie ("od 18 lat") lub coś w tym stylu, ale dzieciaki i tak będą u Ciebie ku[yway i to głównie dzieciaki. Może tatusiowie obrażą się za moją wypowiedź ale ja sam jeszcze jestem nieletni... Pozdrawiam....
witam
no tak to jest niemozliwe niestety w dzisiejszych czasach widze malego gnojka moze 155 cm na oko i pali papierosa no i on chce udowodnic ze jest taki fajny o booze a co do pomyslu to tak byl temat dluugi o automatach vendingowych poszukaj pozdrawiam
Kiedys mialem ten sam pomysl, poczytalem ustawy i nie przejdzie sprzedaz papierosow i alkoholu w automatach vendingowych.
Pomysł wg mnie dobry, no ale jak już dużo osób pisało w Polsce niebardzo... w Niemczech pamiętam pełno takich automatów i często przy nich się zaopatrują właśnie osoby, które w sklepie by niemogły kupić... (młodzież 18 - )
niestety w naszym kraju sprzedaż papierosów jest dozwolona tylko osobom pełnoletnim - a może raczej na szczęście...
Stawiając maszynę Vendingową nie masz możliwości sprawdzania wieku kupującego. Pozdrawiam. Norbert
W Polsce jest zakaz sprzedaży papierosów z automatów. Gdyby było to dozwolone, to firmy tytoniowe dawno obstawiłyby automatami nasze miasta.
Witam. Mysle ze jestto wykonalne jesli bedziesz ustawial mayszny w miejsach gdzie wstep maja tylko pelnoletni.
Poszukuje kontaktu z osobami zainteresowanymi automatami vendingowymi (artykuly niespozywcze). Planuje zakup partii automatow, niestety zamowienie u producenta mozna zlozyc tylko na wieksza ilosc, wiec ewentualnych chetnych do dolaczenia sie zaprawszam na PW.
Oczywiscie chetnie rowniez podyskutuje na temat tej galezi vendingu bo do tej pory jakos temat wydaje mi sie nie ruszony... Pozdr. Pisklak
Dostępność automatów z papierosami w niemczech jest związana z pawem .
Alkohol "słąby" - wino ,szampan , piwo jest dozowolone od 16 lat Papierosy również od 16 lat. Jeśli chodzi o alkohol to jest to dla mnie sprzeczne troche bo wódki 16latek nie kupi leganie a piwo tak . A jakie to ma znaczenie czy wypije pół litra czy 10 piw ?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|