witam
pomyslalem sobie, zeby zamontowac w miescie (sosnowiec) automaty z prezerwatywami, nigdzie takich u nas nie ma, nie wiem tylko dokladnie, jaksie za to zabrac? co wogole myslicie o takim interesie?
|
Automaty z prezerwatywami |
Automaty z prezerwatywamiBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam
pomyslalem sobie, zeby zamontowac w miescie (sosnowiec) automaty z prezerwatywami, nigdzie takich u nas nie ma, nie wiem tylko dokladnie, jaksie za to zabrac? co wogole myslicie o takim interesie?
Wg. mnie dosc dobry pomysł.
Czesto spotykany za granicą :) Taki automat jest czynny całą dobe, nie musisz nawiązywac kontaktu ze sprzedawcą (niektórzy się mogą wstydzic :P). Automat pewnie da się gdzieś kupic a zaopatrzyc trzeba by się było u któregoś z producentów - kontakt znajdziesz w necie :) Powodzenia i pozdrawiam :)
wlasnie o to mi chodzi, ze duzo osob wstydzi sie isc do apteki, czy do sklepu i zakupic osobiscie prezerwatywy, takie automaty bardzo by to ulatwily. czy na powieszenie takiego automatu sa potrzebne jakies konkretne zezwolenia? gdzie najlepiej szukac miejsc, zeby mialo to sens, gdzie musial bym sie udac, aby dostac te wszystkie informacje? bardzo prosze o pomoc!!
Świetny pomysł z tym automatem szczególnie że u nas jest to praktycznie w ogóle nie praktykowane :)
Jeżeli chodzi o miejsce to oczywiście takie, w którym przechodzi najwięcej ludzi w godzinach popołudniowych i wieczornych. Pozdr i powodzenia
Szkoły, studia, knajpy, dyskoteki, hotele - tam są klienci docelowi:)
Pierwsze dwa - co na to romuś giertych?
hehe, dobre ;) Francja, pewne miasto - jest tu takich automatów dużo, w dzielnicy gdzie zgrupowanych jest większość klubów, poza tym takie automaty są przy niektórych aptekach i apteki są ich właścicielami, sam widziałem jak Panie z apteki dokładały opakowania. Także może rozprowadzać takie automaty do aptek, żeby sobie wieszali. Nie wiadomo natomiast jak zareagują na to starsi ludzie (przy aptekach - są częstymi klientami), nie wszystko można przenieść do Polski bezkrytycznie, ale warto spróbować. Będziesz jeszcze musiał płącić za możliwość wywieszenia takich automatów. Powodzenia
Pomysł bardzo dobry i bardzo bym chciał widzieć go w PL, a nie dochodzi do sytuacji, że 17-latek chce kupić w kiosku, a pani kioskarka-fanka radia M. i ojca R. mówi, że nieletnim nie sprzedaje (autentik historia-choć nie mi się to przytrafiło :-) ), ale takich ludzi jak ta pani kioskarka powinno się na przymusowe bezterminowe urlopy wysyłać!!!
pomysl jest wrecz bardzo dobry:)
jak zwykle znajduje sie ALE... 1. poniewaz inwestycja zapewne bedzie dlugoterminowa... pomysl ile moze kosztowac taki automat (z pewnoscia kilka-kilkanascie tysiecy) a cena paczki prezerwatyw? (a raczej dochod na jednej paczce po uwzglednieniu ceny zakupu paczki od producenta) 2. i tu dosc spory problem... bo z pewnoscia miejsca gdzie chcialbys zawiesic automat musialy by byc Twoja wlasnoscia.... albo je wydzierżawić (kolejne koszty) pomysl dobry ale przekalkuluj pod katem ekonomicznym... bo wydaje mi sie ze nie chodzi CI o to aby unowoczesnic i pomoc społeczenstwu ale zeby na tym zarobic - a to juz problem jak widzisz.
no witam nie zgodze sie z ostatnia wypowiedzia kolegi ze automaty bedą drogie gdyz juz gdzies kiedys a dokladnie w necie spotkalem sie z takimi automatami w prawdzie nie byly one polskiej produkcji ale p5rzystosowane do zlotowek i kosztowaly ok. 800zl szt. i sprzedawqaly 1 rodzaj prezerwatyw urzadzenie nie bylo elektrycze tylko automatyczne w sensie wrzucasz 3pln przekrecasz wajche i pudeleczko do ostrej jazdy jest juz w twoich rekach..... przyczym automacik nie wydawal reszty. i jeszcze kwestia dzierzawy tego terenu na ktorym mialby sie znalezc automat---------------------- po pierwsze ten teren to nie jakis hektar tylko na max-a 0,5m2 sciany na ktorej mialby on sobie wisiec a wiadomo ze za taka powierzchnie to nikt nie krzyknie odrazu tysiaca zloty za miesiąc tylko maksymalnie 100-150-200zl przyczym to ostatnie to wedlug mnie ostra przesada i wielka ostatecznosc zarazem. Tak wiec jak dla mnie to rewelka bo zarobi na siebie a nawet na ciebie pracuje cala dobe niechce emerytury +ZUS-uheheheheheheh a poza tym wszyscy mamy tą potrzebe tylko nie zawsze przewidzmy ze moze nas tak niespodziewanie dopasc wiec taki automat 1000% pozytyw
Ok. zgodze sie z tym ze faktycznie urzadzenia mechaniczne moga byc o wiele tansze i nawet ta dzierżawa gruntu niech bedzie 150zł.
załóżmy ze sprzedajemy Durex - Extra Safe - 6,99 zł /pomine podatek od dochodu, oplacenie skladki ZUS paczke zakupilismy od producenta przykladowo za 4,5 zł ... czyli zysk (pomijajac US, ZUS) mamy na czysto 2,49 zł 150/2,49=60,24 na miesiac musisz sprzedac wiec ponad 60 paczek wowczas zaczynasz ZARABIAC i zwracaja Ci sie koszty za dzierzawe. CZYLI interes swietny jesli urzadzenie jest w miejscu ruchliwym, gdzie jest mnustwo ludzi. Nie jest tu rowniez uwzgledniona cena tej maszyny (jej eksploatacja) wiec zeby jeszcze koszt automatu sie pokryl musi troche minac czasu wiec wcale sie nie pomylilem piszac ze to inwestycja dlugoterminowa. Zacznie zarabiac ale po jakims czasie... bo oczywiscie zeby dochod byl realny a nie symboliczne 100 zł na miesiac to automatow musi byc kilka-kilkanascie co wiaze sie oczywiscie z wiekszym kapitalem poczatkowym i dluzszym czasem zwrotu zainwestowanej sumy w przypadku jakiejs nietrafionej lokalizacji. tak wiec MORAL... napisalem od poczatku ze pomysl dobry... wazna jest kalkulacja ekonomiczna i wykonanie... jak to w biznesie... jedna osoba na tym by zarobila, inna stracila...
Witam,
Ja również myślałam o takich automatach. Chętnie nawiązałąbym z Tobą kontakt i może wspólnymi siłami byśmy coś osiągneli.
Prezerwatywy z takich automatów się sprzedają ale jest kilka problemów:
1. Automaty często są niszczone. 2. Miejsce - albo dzierżawa albo na zasadzie % od sprzedaży np w klubach dostajesz miejsce w wc ale od każdej paczki 1-2 zł dla właściciela (takie automaty często są dewastowane). 3. Pojemność - nie wiem jaki ty masz automat ale ten co u nas wisiał to mieścił około 42 paczki. 4. Czasami osoby wstawiające maszyny hazardowe, piłkarzyki itp też się tym zajmują i widzę że raczej jest to uboczna działalność i często bywa zaniechana.
WYDAJE MI SIĘ, że takie automaty nie zarobią na siebie w takich miejscach jak klub, pub itp ponieważ zazwyczaj, jeżeli ktoś idzie na impreze i wie że nie oprze sie pokusie spontanicznego seksu to na pewno ma ze sobą gumkę, dlatego taki automat na pewno nie zarobi "na siebie", ale według mnie zupełnie inaczej przedstawia sie sytuacja takich automatów w miejscach publicznych dużych miast, chyba najważniejszy argument przemawiający za inwestycją w tym kierunku to fakt, że jest to nisza, takie automaty są niespotykane, a jak wiadomo, gumkę kupić trzeba, a wiele osób (nie wiem dlaczego) czuje dyskomfort kupujac u sprzedawcy, czy to w kiosku, czy aptece, poza tym, Polacy są co raz bardziej otwarci na sprawy seksu (nie licząc władz ;p) Tak czy inaczej, chyba dokladniej przeanalizuje te sprawe, troche podzwonie, popytam, ponieważ czuje, że można na tym zarobić (ale to sie okaże po analizie) pozdrawiam i zapraszam do dalszych wywodów i opinie na ten temat :)
Witam, moze kojarzycie z innych tematow - jestem dystrybutorem prezerwatyw firmy Viva. Mamy tez automaty samosprzedajace, wiec zapraszam do wspolpracy. Niestety automatow takich jest stosunkowo malo w naszym kraju wiec jest nisza. Najlepiej sprzedaja sie w akademikach, miejscowosciach turystycznych i przede wszystkim latem nad morzem.
Jesli ktos ma mozliwosc zawieszenia takiego automatu, lub ma jakis inny pomysl w tej sprawie to zapraszam do kontaktu. W kalkulacjach wezcie pod uwage naprawy, remonty itp (wszak to rzecz mechaniczna, ktora na pewno moze sie zepsuc) no i eksploatacje. Taki automacik majac 40 paczek (zalozmy 1zł zysku na paczce) na 1 ture zarobi max 40 zł. Trzeba wiec skalkulowac czy na poczatku bez pracownikow oplaca sie jechac gdzies dalej (jesli automatu nie stawiamy pod domem) i go uzupelniac. Wiec to tez dodatkowy koszt. Ale ogolnie tak jak pisalem - zapraszam do wspolpracy. Wspolnie na pewno cos sie uda zrobic :) Jesli ktos juz zaopatrzyl sie w automat to tez zapraszam do kontaktu, moge zaoferowac prezerwatywy po fajnych cenach :)
Będą się rozchodziły jak świeże bułeczki :)
Naiwązując do postu lichwiarza, do szkoły nie wstawisz maszyny vendingowej z prezerwatywami, nikt na to nie da zgody - niestety, to Polska - dziwny kraj ;) Ale uczelnie, akademiki! Genialne Pozdrawiam i powodzenia!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Automaty z prezerwatywami": - Maszyna z prezerwatywami po raz kolejny. - automaty do kawy,automaty ze słodyczami - Automaty DVD - automaty - Automaty do gry
|
|