Witam to mój pierwszy post,więc proszę o wyrozumiałość.
Moim pomysłem jest sprzedawanie zdjęć zabytków,ciekawych widoków.Mam obfotografowany cały Gdańsk(moje rodzinne miasto),Ukrainę(Lwów).Myślałem o wydrukowaniu takowych zdjęć w większym formacie,obramowaniu itd.Może nadaje się to na wystrój restauracji,biurowców,własnego domu.Mam cztery pytania.
Proszę o konstruktywną KRYTYKĘ.
1.Czy iść na ilość,czyli wywoływać więcej zdjęć i sprzedawanie ich na jarmarkach,galeriach,przez internet? Czy postawić na jakość,żeby klient miał pewność że nikt nie ma drugiego takiego zdjęcia?
Jakość czy ilość?
2.Wiem,że gdy wybiorę masowe drukowanie zdjęć to potrzebna mi jest profesjonalna drukarnia,czy macie jakieś kontakty,najlepiej Pomorze.A może uda się zakupić jakąś drukarkę wysokiej klasy,która drukowałaby foty.Co jest bardziej opłacalne?
3.Jak mogę rozreklamować swoje usługi? Może jacyś partnerzy?
4.Zdjęcia mojego autorstwa,mam ich więcej.I stąd moje pytanie czy mogę je sprzedawać za pośrednictwem np.allegro.Zdjęcia byłyby zgrane na płytę DVD.Moja kolekcja zdjęć zajmuje spokojne 3,5GB.Czy jest to legalne,niby ja mam prawa autorskie.Chciałbym się upewnić.
Oto próbka moich autorskich zdjęć LINK
http://www.students.pl/spolecznosc/blog/post/22605/GDANSK-PIEKNE-MIASTO-PRAWDA-CZY-FALSZ-BLOG-O-GDANSKU