|
Badania Mystery Shopping - strona 2 |
Badania Mystery Shopping
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
jezeli temat jeszcze aktualny to polecam sie na terenie radom-kielce, oraz moge pmoc w znalezieniu osob, korzy pracuaj juz jako MS na terenie polski, więcej na priv lub gg
czy coś ruszyło z waszym biznesem? pozdrowienia
Ktoś zapytał czy firmy chcą płacić za takie usługi...tak i to słono. Na przykładzie sieci restauracji McDonald's:
W Polsce działa już ponad 200 resterauracji McD. Każda jest odwiedzana 2 razy w miesiącu przez tzw. "tajemniczego klienta" - Mystery Shoper'a. Co daje ponad 400 badań miesięcznie. Jeden z "tajemniczych" przyznał się, że za takie badanie dostaje 100zł + zwrot kosztów posiłku + zwrot kosztów dojazdu. Ile zarabia jego firma matka ... nie mam pojęcia. pozdrawiam PS: Sam pracuje jako M. S. "moja" firma na razie sie rozwija płacą za badanie tylko 15 zł + dojazd + koszt posiłku - można smacznie zjeść i to za free;)
Ja pamietam ten temat z zajec z psychologii zachowan konsumentow. Nawet pan prof.kazal nam przeprowadzic takie badanie. Hi hi, w moim najlepiej wypadla pani ze straganu. Generalnie w naszym cwiczeniu musielismy wybrac sobie jakas usluge, odwiedzic co najmniej 4 punkty oferujace ta usluge i sprawdzic wraz z ocena wyglad miejsca, sposob obslugi i to co jest najwazniejsze, czy badana osoba odgadnie co jest naszym celem o co nam chodzi, czy odpowiednio odczytuje nasze subtelne wskazowki. Oczyswiscie cwiczenie przeprowadzalismy w grupach, byl jeden tzw. aktor glowny, czyli ten kupujacy, osoba mu towarzyszaca i osoba trzecia obserwujaca akcje z boku. W moim badaniu razem z kolezankami zbadalysmy 4 puntky sprzedajace bielizne, celem bylo kupno prezentu dla kolezanki na wieczor panienski, zanim zaczelysmy akcje upatrzylysmy sobie bielizne, ktora ostatecznie mialysmy kupic (biorac pod uwage, ze to byly cwiczenia nie dochodzilo do realizacji transakcji) i z posrod tych naszych 4 punktow tylko pani ze straganu udalo sie zaproponowac nam komplet bielizny, ktory nas interesowal. A zbadalysmy jeszcze trzy znane sklepy. Przyznam, ze cwiczenie bylo ciekawe i na pewno takie badanie sa przydatne firmom i warto im jest w nie zainwestowac, tylko trzeba trafic na dobra firme. Pozniej moj konatkt z mystery shopping ograniczyl sie do tego, ze dostalam pare razy maila od jakiejs firmy, ktora chciala mnie zatrudnic jako takiego mystery shopera, ale zarobki jakie oni oferuja niestety nie sa zachecajace, dlatego uwazam, ze to podstawowy problem w tego rodzaju interesie. Zwlaszcza jak chodzi o male badanie zajmujace chwile, a co za tym idzie mozna zarobic wtedy zaledwie grosze. Wiecej zachodu niz zarobku.
Ojoj, chyba za bardzo sie rozpisalam...
pracuje na terenie śląska i małopolski, na razie zarabiam w euro wiec przelicznik jest ok, jest to praca niestety tylko dorywcza, w razie jakichkolwiek pomysłów bardzo chętnie porozmawiam, prosze na priv.
Pozdrawiam Slawas
Na przykładzie ostatnich wydarzeń w polkomtelu nie lubię Shooppingu.
To szukanie dziury w całym, po tamtej stronie tez są ludzie. Ty 100 zł dostaniesz najesz się, a on za 100 dni haruje. Świat schodzi na psy.
Hej
Tak sie sklada ze pracuje w firmie ktora zajmuje sie ''Mystery shopping'', problem polega na tym ze firma znajduje sie za granica a nie w Polsce. Rozgladam sie za podobna instytujca w Polsce gdyz praca ta bardzo mi sie podoba i chcialabym robic cos podobnego jak wroce do kraju.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Badania Mystery Shopping - strona 2": - Badania HIV, HCV, HBV - Badania rynku - badania DNA na zamówienie - Badania firm - Badania wysokościowe
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|