Witam
Dzis zaspalem do pracy i dostalem straszny op.... :)
Szczerze mowiac mam juz tego dosc i zamierzam otworzyc cos wlasnego.
Niestety nie nadaje sie do pracy :P (brak dyscypliny itp)
Ale do rzeczy:
Usiadlem dzisiaj i zastanawialem sie co moglbym zaczac robic (zaczynajac od mniejszych rzeczy a pozniej sie rozwijac).
Popatrzylem na sufit i zobaczylem prosty żyrandol wykonany z bambusa. Stwierdzilem, ze sam potrafilbym cos takiego wykonac bez problemu. Zaczalem sie nad tym zastanawiac i przyszlo mi pelno pomyslow do glowy co mozna wykonac z bambusa w prosty i szybki sposob. Zaczalem tez szukac informacji na temat tej niezwyklej trawy. Miedzy innymi wyczytalem, ze popyt bambusowych mebli itp 3krotnie przewyzsza podaz. Wiec pewnie mozna cos na tym zarobic. Niestety mam problem ze znalezieniem informacji gdzie zaopatrzyc sie w bale bambusowe (w internecie znajduje tylko gotowe produkty).
Obawiam sie, ze chyba sam bede musial jezdzic po nie do chin :D a na poczatku napewno mnie na to stac nie bedzie. Moje pytania to:
1. Co myslicie o takich wyrobach?
2. Czy bylibyscie zainteresowani bambusowymi łóżkami, meblami itp
3. Skad brac ten surowiec (wiem, ze podobno jest go najwiecej w chinach i azji, bardzo szybko rosnie wiec nie powinno byc raczej problemu z jego zasobami)
4. Czy ktos sie orientuje w cenach bambusa
5. Moze macie jakies wlasne przemyslenia na ten temat. ew jakies uwagi, sugestie itp. wszystko chetnie przyjme na klate :)