|
Banery, reklama na przystankach, ogrodzeniach |
Banery, reklama na przystankach, ogrodzeniach
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Mam pytanie. Jestem z Wawy i coraz częściej widzę, w moim przekonaniu, samowolne umieszczanie banerów reklamowych, naklejek, małych tabliczek z reklamą na ogrodzeniach przystanków tramwajowych, autobusowych lub przy skrzyżowaniach na balustradach przy jezdni. Jest tego mnóstwo z podanymi telefonami i adresami. Nie chce mi się wierzyć, że firmy te mają jakieś pozwolenia na tak liczne i dowolne umieszczanie swoich reklam. Ostatnio Mokotów zalała wręcz reklama Cyfry+ i jakiegoś pośrednika z Puławskiej. Czy to jest legalne? Jak tak to gdzie o takie pozwolenie na wszechobecną reklamę można się starać? Osobiście wydaję mi się, że poprostu takie firmy płacą niewielki mandat za zaśmiecanie miasta i są wezwane do usunięcia tych reklam. Zanim się do nich dobiorą pewno z miesiąc powiszą. Ktoś zna ten temat od strony prawnej?
Teoretycznie trzeba miec na to zezwolenie z urzędu miasta. Mam kogoś kto tam pracuje i wiem, że dużo firm takich zezwoleń nie posiada, to się nazywa "samowolka budowlana" :P Ale chyba urząd ma inne sprawy na głowie niż ściganie nielegalnych reklam ;)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|