|
Bank internetowy vs. bank realny, który lepszy? - strona 3 |
Bank internetowy vs. bank realny, który lepszy?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Zgadzam się ze bank musi być przede wszystkim solidny, z silną pozycją na rynku, no ale strona fakt, tez jest ważna :)
Nie mogę narzekać na pekao mam stały dostęp do swojej gotówki, mogę płacić rachunki i robić zakupy bez wychodzenia z domu.
do tego warto jeszcze wziąć pod uwagę np. liczbę placówek banku, nie zawsze (niestety) wszystko da się (szybko) załatwi przez email czy telefon i niestety wtedy wizyta w oddziale to fajna opcja, dlatego chyba jednak zdecyduje się na pekao ;)
to prawda chyba najwięcej placówek ma pekao w moim regionie! dlatego jak już wcześniej wspomniałem nie mam na co narzekać i jestem zadowolony z tego banku! mam nadzieje że to zachwalanie nic nie zapeszy hehe
Jeden i drugi bank ma zalety i wady, trzeba się rozejrzeć i wybrać najlepszą ofertę. Ja mam konto w Ing, ale właśnie zastanawiam się nad założeniem konta w Mbanku, bo ma tanie przelewy internetowe, a dużo robię transakcji w necie.
Jak zwykle trzeba sie zastanowic ja z konta bedziesz korzystac. Jesli wykonujesz bardzo duzo przelewów internetowych - to najlepiej konto i bank internetowy.Ja mam konto w PKO BO i ING, przy wyborze obu banków kierowałam sie oferta i ilościa/bliskością oddziałów, bo czasem musze sie tam pojawic osobiście.
też mi się wydaje, że jak ktoś wie co i jak i robi głównie przelewy albo korzysta ze standardowych usług banku, to nie ma się nad czym zastanawiać tylko zdecydować się na konto internetowe. jeśli natomiast ktoś życzy sobie innego rodzaju usług i ma ponadto kapitał pozwalający mu oczekiwać, że bank będzie chciał go dopieścić, to czemu nie druga opcja?
Idealny bank dla mnie to taki, który ma dobrą strone internetową i duzo oddziałów, z całodobowym dostepem do bankomatu.
MIAŁEM Koto w BPH, który został przejęty przez PEKAO S.A (Nie dość,że najdroższe banki na polski rynku to obsługa paskudna. Założyłem konto w Aliorbanku darmowe przelewy, darmowe bankomaty w Polsce i zagranicą, a że pracuje za granicą darmowe przelewy z konta zagranicznego na konto polskie.
Zawsze lepiej jest mieć konto w banku, który posiada również własne naziemne oddziały - im więcej tym lepiej oczywiście :) Nigdy niewiadomo jak to będzie, a nie wszystko da się załatwić przez tel. Wtedy dobrze jest mieć możliwość bezpośredniej wizyty w placówce banku i fajnie jeśli jest w miejscy zamieszkania, a nie tylko w Warszawie :D
Ja wybieram bank realny, do którego zawsze mogę pójść :)
W dobie internetu, ani internetowy ani realny nie powinien odstawać. Najważniejsze, żeby nie sprawiał problemów.
Tutaj nie ma się co zastanawiać, do prowadzenia biznesu jedynym rozsądnym bankiem jest bank "realny". Każdy praktycznie realny bank ma swółj system bankowości internetowej, więc de facto niczym się nie różni od internetowego.
Wszystko jest niby takie samo, ale spróbuj rozwiązac jakikolweik problem jeśli się pojawi, w banku typowo internetowym (mBank Inteligo) i spróbuj zmierzyć czas rozwiązania problemu. Nierzadko trwa to kilka miesięcy a nawet pół roku w stosunku do kilku dni w banku realnym. Obsługujemy około 200 klientów więc ich problemy z bankami internetowymi możemy obserwować na bieżąco
Banki realne, ponieważ są bardziej solidne i mają więcej możliwości.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Bank internetowy vs. bank realny, który lepszy? - strona 3": - Biznes - tylko który lepszy? - Kilka pomysłów, który najbardziej realny? - Ktory Bank? - Ktory Bank - Realny internetowy ogród.
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|