|
Bank z linią kresytu obrotowego |
Bank z linią kresytu obrotowego
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Witam sedecznie. Mam firmę handlową powlutku ja rozkrecam. Powoli pojawia mi się problem z finansami jak mam zamówienie od klienta na coś nietypowego z zagranicy (u stałych dostawców mam odroczone terminy płatności dłuższe niż u klientów) ale czasami muszę zrobić przedpłatę na 20 lub 30 tys. potem realizacja zamówienia jakiś miesiąc płątność klienta 30 dni więc czasami potrzebuje tą kwotę na 2-3 miesiące. I szukam banku co takie coś oferuje. Mam pytanie też jakie warunki muszę spełnić??
Cześć
Głównymi kryteriami dla banków jest długość istnienia firmy zwykle 0 - 2 lat. oraz dochody i/lub obroty przedsiębiorstwa. Trzeba też się dopytać czy przypadkiem w banku trzeba płacić pieniędzy od "niewykorzystanego kapitału" czy same odsetki od wykorzystanego kapitału. Pozostałe warunki to zwykle brak strat w działalności, niezaleganie wobec US i ZUS i historia w BIK bez zastrzeżeń - czyli regularne spłacanie wszelkich zobowiązań, kart kredytowych etc.. Jeżeli spełanisz powyższe warunki a zwałszcza jak Twoja firma istnieje już dwa lata, zadzwoń może uda mi się pomóc: 723 981 666
Witam, jeśli byłby Pan zainteresowany, proponuję limit debetowy w Banku BPH, który ustalany jest na podstawie dotychczasowego obrotu na rachunku firmowym. Po szczegóły zapraszam na priv.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|