|
[ING] bankujesz- kkupujesz |
[ING] bankujesz- kkupujesz
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Witam, w zeszłym tygodniu (dokładnie 17) założyłem konto Direct w ing. Zgarnąłem przypadkowo z lady ulotkę z jakimś konkursem. W domu z nudów przeczytałem ze dla ludzi którzy założyli konto w terminie od 10stycnia do 20 lutego b.r. przysługuje 500 punktów wymiennych na nagrody w programie Bankujesz kupujesz, czyli dla mnie i w ciągu 7 dni roboczych mam dostać te pkt (jeżeli nic nie kupie to stracę te promocyjne). No i tu jest moje pytanie, czy nie ma tu jakiegoś haczyka? Nie po to zakładałem konto żeby bawić sie w konkursy, wyszło to zupełnie przypadkowo ale skoro mam szanse to czemu jej nie wykorzystać i nie wsiąść np zegarka Casio za 497 pkt który wart jest na allegro 900zł a zapłacić jedynie opłatę dystrybucyjną 28,54 zł. Gdzie tu dla nich kalkulacja? Cały dzień szukam jakichś haczyków ale niczego nie mogę znaleźć. Próbowałem dzwonić ale pracuje tylko w dni robocze :D Może ktoś juz miał z tym styczność? Kto za darmo (prawie) rozdawał by takie prezenty?
Witam,
To trochę nie tak. Podejrzewam, że chodzi Ci o zegarek Casio Zegarek EFE-503D-1AVEF? Posiadane punkty w tym programie umozliwiają Ci zakup po promocyjnej cenie. Zajrzyj na stronę programu. Cena tego zegarka to 497,51 PLN. W związku z tym płacisz 497,51+28,54= 526,05 PLN. Jak Ci na czymś zależy, to i tak się opłaca ale bez strasznych rewelacji. Piotr
Dokładnie,zbierasz punkt za rożne transakcje(płatność kartą,konto oszczędnościowe,lokaty) i masz zniżkę na zakup danego produktu,jednak wychodzi taniej niż normalnie -taka specjalna oferta dla klientów ING + opłata dystrybucyjna(przesyłka)
Czyli znaleziono haczyki, bo jak przeczytałeś na ulotce to jednak wszystko nie było aż tak jasne.
Kiedyś była promocja na modemy z limitem 60gb na internet w play za ok 100 zł. Sama karta schodziła na all.... Za 150 a modem gratis - wtedy nie kosztował 100 jak teraz a ok 300. Sam tak zrobiłem, konto zamykałem po 3 miesiącach i żadnego problemu nie było.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "[ING] bankujesz- kkupujesz": - bankujesz-kupujesz - Bankujesz-kupujesz, ...aż zbankrutujesz!
• Strona 1 z 1
|
|