Witam!
Na samym początku chciałbym przybliżyc moje położenie...
Mam 22lata i mieszkam na wsi, ktora ma 400 mieszkanców zaraz obok (lub nawet w... są jakby połączone) znajduje sie druga z 1200 mieszkancow.
Wsie znajduja sie na drodze "przelotowej" miedzy dwoma miastami które maja ok 20-30tys mieszkanców...do ktorych od mojego miejsca jest dokładnie równa odległość- 7km.
We wsi obok znajduja sie dwa bary (zaraz koło siebie :) ) i jeden sklep spozywczy, w mojej nie ma nic...
Wyzej wymienione bary to nic specjalnego... żadnych atrakcji, są czynne tylko do 22 w każdym dniu tygodnia.
W sąsiedniej wsi jest wiele młodzieży, która szczerze mówiąc nie znajduje tam dla siebie nic ciekawego.
W miastach można wymienic z 2-3 konkretne bary. Które de facto sa w sobotnie wieczory masowo oblegane.
Wobec powyższego zastanawiam się nad taka inwestycją...
Posiadam działkę (zaraz przy tej przylotowej drodze) i chciałbym tam zbudować własnie taki Pub, Bar, który swoim wystrojem i klimatem przyciągałby pobliskich (i nie tylko) klientów- głównie młodzież.
Bar ma być całkowitą odmiennościa od pozostałych... nowoczesny wystrój, szklana, podświetlana podłoga, skórzane kanapy, wyświetlacz karaoke, bilard, piłkarzyki, gra świateł, lustrzane kule i tego typu klimat.
Oczywiscie dobre trunki i zastanawiam sie tez czy nie wartoby zamontowac pieca do np. zapiekanek (takich lepszych od mrożonek) czy pizzy...
W soboty byłyby organizowany bardziej klimat imprezowy, z muzyką najbardziej odpowiadajacą klienteli lub niespodzianki w stylu lat 70-tych etc.
Oczywiście byłaby możliwość wynajmu na uroczystości typu komunia czy urodziny.
Jeśli chodzi o koszta budowy i wyposażenia jestem w stanie zamknąc się w okolicach 70tys zł.
Chciałbym tez zaraz przy Barze, Pubie (nie wiem jeszcze dokładnie co to ma być) otworzyc malutki, lecz dobrze zaopatrzony sklepik dla mieszkańców, aby prosperował sobie w ciągu dnia...
Co do baru oczywiście dobra reklama typu: strona w internecie, ulotki, wizytówki, itp.
I zbliżając się dokona pojawiają się moje pytania:
- czy to warto zainwestowac takie pieniądze w taki interes?
- czy fakt ze to jest wies nie spowoduje ze interes nie będzie opłacalny?
- czy taki bar zachęci potencjalnych klientów z pobliskich miast?
Bardzo gorąco zapraszam do dyskusji!!!
Z góry dziekuje za uwage i wszelkie rady czy spostrzeżenia!!!