|
Bar w klimacie STREET |
Bar w klimacie STREET
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Mieszkam w 350tys mieście. Dysponuję lokalem o pow. 120m. w pełni przystosowanym pod bar tzn. spora kuchnia, sala barowa, toalety dla personelu i klientów plac na ogródek. Lokal położony jest na jednym z osiedli domków jednorodzinnych, niedaleko studium policealne, przy ruchliwej trasie, z tym że w promieniu min 1 km nie ma żadnego baru. Co myślicie o otworzeniu lokalu w stylu Hip hop i StreetRacing tzn. wyścigi uliczne, tuning itp. itd. Wystrój nawiązywałby do motoryzacji tzn. siedzenia kubełkowe albo eleganckie fotele samochodowe, jakaś obracająca się chromowana felga itp. (akurat na wystrój mam sporo pomysłów). W lokalu umieściłbym bilard oraz projektor lub duże TV podłączone pod playstation. Nie chodzi mi o lokal dla kierowców bo jak wiadomo ciężko byłoby ze sprzedażą alkoholu ale poprostu dla wszystkich którzy lubią ten klimat. Chciałbym dodać że w sąsiedztwie znajduje się duża auto-myjnia oraz kilka dużych sklepów meblowych więc ich klienci podczas czekania mogliby się udać na kawkę albo coś zjeść. Możecie mi przybliżyć koszty uzyskania koncesji na alkohol oraz koszty zakupu np. piwa w beczkach? CO MYŚLICIE O MOIM POMYŚLE??
Manieklbn, to może nie być głupi pomysł.
Rozumiem, ze "dysponuję" znaczy posiadam. Oraz, że masz przynajmniej 50 tys na wyposażenie i przetrwanie pierwszego miesiąca. Oczywiście kubły Recaro mogą cię trochę wynieść. Ale takie fotele od poloneza... Jeśli chodzi o wystrój to chyba nowy pomysł, a po ,Szybkich..." oraz serii NFS street jest coraz bardziej popularny w Polsce. A jak sam udzielasz się w jakimś driftklubie albo jeździsz stuningowaną suprą to klientów sobie nakręcisz wśród znajomych.
Myślę, że to dobry pomysł. Jak czujesz temat i stworzysz odpowiedni klimat to będą klienci.
Mógłbyś w któryś dzień tygodnia wyświetlać filmy drogi i inne związane z samochodami - na dużym ekranie. Dodatkowo kilka TV i na nich programy motoryzacyjne, polskie i zagraniczne oraz pokrewne, np. podróżnicze, techniczne itp. No i muzyka odpowiednia. O kierowcach nie możesz zapominać, przygotuj dla nich jakieś fajne drinki bezalkoholowe i "szybkie" posiłki. Co do foteli, to kubełki wcale nie są wygodne, nie pasują do baru. Jeśli już samochodowe, to jakieś większe, kanapowe. Możesz stare fotele oddać do tapicera, celem obicia jednakowymi sztucznymi skórami. Możesz pomyśleć o tańszych, szybkich posiłakach dla firm zarudnających większą ilość kierowców, np. kurierzy. Tak, że widzisz temat jest szeroki i warto o nim pomyśleć poważnie. Znam osobiście parę barów szybkiej obsługi, gdzie są przez cały dzień klienci właśnie zmotoryzowani. Nie ma w nich klimatu "moto" ale jest niepowtarzalny smak kurczaka czy szaszłyku.
no ok! a w tych domkach jednorodzinnych mieszkaja hip hopy czy takie tam?
to raczej dzielnica willowa a w willach to raczej mieszkaja ludzie troche dalej stojacy od calego tego zgielku.Raczej wg.mnie spokojny dobry bar salatkowy bez alkocholu.na poziomie.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|