|
Bardzo dobry i dochodowy pomysł - strona 3 |
Bardzo dobry i dochodowy pomysł
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Nie lepiej wybudować krematorium? Tylko obawiam się, że takie rozwiązanie nie zyska 'popularnosci' w małej miescinie. Może mieszkasz niedaleko dużego miasta bez krematorium?
Jakoś do mnie ten pomysł nie przemawia.Po pierwsze skoro to jest taki interes to znając kościół to nie odpuściłby takiej kóry co złote jaja składa, a jeśli to biedna parafia(a księża bogaci) to pieniądza na ten cel łożyła by kuria , tylko po co ma to robić skoro może się znaleźć głupi który to sfinansuje?A co do kosztów na początek to napewno zakup działki, wyrównanie tego, ogrodzenie, jakiś budynek(piszesz że jest) , podłączenie i prądu i wody(ew studnie),zrobienie alejek(albo asfalt albo kostka brukowa - jedno i drugie drogie), opłacenie firmy która zajmie się wykonaniem tego, jakieś latarnie , ławki etc.Pozatym weź pod uwage kilka kwestii - ile miałbyś pogrzebów w miesiącu?Napewno na 15 tys nie dużo, i od tego odejmij koszty prądu,wody,wywóz śmieci , zamiatanie czy ściananie gałęzi - śmiem wątpić że znajdzie kilku grabaży na telefon z dnia na dzień chyba że bezrobocie jest ogromne.Do tego dochodzi fakt iż taki grabaż weźmie ze 2 tys netto, a dziury nie będzie kopał łopatą tylko koparką(uprawnienia).I teraz tak na koniec zdaj sobie sprawe jakie trudności napotkasz odnośnie zezwoleń , opini sanepidu , odbiorów technicznych czy zabezpieczenia gleby.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Bardzo dobry i dochodowy pomysł - strona 3": - Brak pieniędzy a pomysł mam bardzo dobry i dochodowy - Dochodowy, bardzo dobry interes. - mam pomysł na bardzo dochodowy biznes - Sprzedam bardzo dochodowy pomysł na Biznes !!! - Sprzedam bardzo dochodowy pomysł na Biznes !!!
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|