|
Basen z kinem? |
Basen z kinem?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
co myslicie o tym?jakies jacuzzi bicze wodne itp polaczone z puszczaniem filmow???
Pomysl mi sie podoba:) ale trzebaby sie zastanowic jak rozwiazac problem pomarszczonej skory:) 1,5h - a sa juz teraz dluzsze produkcje, w jacuzzi moze delikatnie zmeinic wyglad klienta:) Moze filmy krotkometrazowe, albo jakies olejki do jacuzzi:) byle by sie nie pienily:)
Klienci nie mogliby za bardzo sie przemieszczac w takim przybytku - bo bedzie to mocno irytwalo innych... Cyba zeby zrobic jacuzzi i saune (sauna z duzym przeszklonym frontem i naglosnieniem), obok sauny lezaczki na odpoczynek no i jacuzzi:) bicze za glosne:) Kalkulacja ceny takiej uslugi... tu pojawia sie problem... bo wyswietlenie 4 pancernych moze okazac sie tak samo drogie jak spidermana 3. No chyba ze cchialbys nielegalne kopie wyswietlac... Sprawdz kary i oszacuj grupe docelowa klientow. Mysle ze szansa tylko w duzej miejscowosci. ALe skoro sa ludzie ktorzy ogladaja walki w kisielu, albo chodza w niedziele z rodzina na obiad do MCD przy okazji zakupow w hipermarkecie.... to .... Jak sie uda rozkrecic mozesz byc pewny, ze bede klientem, rpzynajmniej raz zeby sprawdzic, ale przywioze ze soba gromadke znajomych. Tylko zadbaj o gastronomie, bo woda wyciaga... a z pozwoleniem na alkohol i kraglymi ratowniczkami moze ten pomysl okazac sie lepszy niz dyskoteki w kosciolach... pozdr.
Film trwa od 90 minut w górę, nie wysiedziałbym tyle w jacuzzi.
Widzisz dziewson dlatego Mateusz nie bedzie Twoim klientem, bo moze nie lubi sauny drinkow i ratowniczek w bikini:) Ja tam wysiedze, z dobrym drinem... nawet jakbym mial sie pomarszczyc:)
no dajcie spokoj albo ide na basen albo do kina.... nie powinno sie tego laczyc...
Chyba ze... Ja to tak bym widzial. Na parterze ze tak to ujme jest basen . Na balkonie nad basenem jest taki taras z krzeslami itp i z obu miejsc widac jeden ekran. Co pozwala na to ze rodzice zostawiaja swoje pociechy na basenie i sami ogladaja albo jak chca ida tez na basen siedza w jacussi i ogladaja......
ZADNYCH DZIECI!!!:) w speecjlistycznym lokalu z alkoholem i ratowniczkami???? Romano zjadłby zywcem za taka dzialalnosc. Ja zorganizowalbym to raczej przy jakims obiekcie fotnes, z silownia, kortami itp. NIe wiem czy kogos nie obraze stwierdzeniem, ktore przyszlo mi wlasnie do glowy, ale dlaczego nie mialby wypalic taki pomysl, jak basen z kinem, jesli sa osobniki i osobniczki, ktorzy lubia biegac jak chomik na bierzni w silowni jednoczesnie czytajac, albo gapiac sie w telewizor. Do czego to doszlo... Ten Basen z kinem powinien byc ekstrasem, po ciezkim dniu pracy zarobkowej, badmintonie, tudziez silowni....
a na weekend imprezy:) koniecznie... zapomnialem o ochronie takiego obiektu... niezbedna!!! Widze je tak - dziewczyny w bojowkach i obcislych koszulkach na ramiaczkach. a dla bardziej wymagajacych klientow, za pewna odplata moga nawet przeczytac prawa, jakie im przysluguja... O i trakcie burzy wpadlo mi do glowy, ze taka odplata moze byc calkiem wysoka(np w cenniku wyboldowane - CZYTANIE PRAW - 1299 PLN), na tyle, ze klient wyciagany z jacuzzi i ciagniety po sliskiej podlodze do jakiegos blizej nieokreslonego pomieszczenia w oczach reszty klientow bedzie komentowany: - Ten, to sie kusza musial na tych pieczarkach dorobic, ze stac go na "czytanie praw". .....Basta....:):)
mi sie to tylko kojarzy z napalonymi facetami ktorzy beda czekac na glupie dziewczyne..... ktore bed alataly kolo nich w bikini... Dziewczyny przestana chodzic bo beda miec dosyc glupiego zachowania facetow, a wtedy tez faceci przestana bo jaka to frajda ogladac innych facetow...
Masz racje, to traci malizna, a wrecz zalatuje go go clubem. Ale gdyby jednak otworzyc cos takiego, calkowicie legalnie, nazwac to PRALNIA [a neich sobie kojarza z pralnia pieniedzy - mozemy tez prac tam ciuchy - czemu nie]. Haslo PRALNIA - pranie grzechow, grzeszkow i nie tylko....
przypomniala mi sie ostatnio widziana witryna, z reszta swego czasu calkiem dochodowych sklepow. Z tym ze na tej bylo wielkimi literami: NIE TYLKO PO 5 ZLOTYCH... Mial gosc inwencje, ale z tego co wiem to caly czas funkcjonuje... Obraz polskiego "biznesa". Choc i tak uwazam ze lepsi sa: hsfohsfoh-EX, "piasek dla kota" i pod spodem KOCUREX albo - tu mistrzostwo [sam nie widzialem - znajomek mi tylko opowiadal - taka nasza pasja wynajdywania]: "importowana odziez z INDII" R A D Ż A T E X
witam ponownie.nie wiem czy zarty soebie ze mnie robicie, ale ja myslalem o tym calkiem powaznie.wlasnie w jakims duzym miescie.na poczatek pewnie koszty by byly niemale,ale mysle ze warto sprobowac a wydaje mi sie ze pomysl jest oryginalny a moze nawet calkiem nowy w polsce.z tym czasem rzeczywiscie na 2-godzinny film to moze troche za dlugo ale jakies krotkometrazowe.
Zainteresowanych prosze o komentarze
Może zamiast filmów dobra muzyka. Bogaty wybór: muzyka klasyczna, pop, blues, jazz, rock, cantry itd. Oczywiście według uznania i preferencji klienta.
Pomysł bardzo dobry. Łączenie różnych usług to teraz norma.
Więc kino, knajpka i basen + jacuzi to mógłby być strzał w dziesiątkę. Jeśli to wszystko by było klimatycznie zrobione, w dobrym miejscu w dużym mieście, to na pewno by się utrzymałoi i zarabiało. Problem jest jednak w tym, że to jest bardzo kosztowny pomysł. Na za milion zł tego nei zrobisz. Tutaj już w grę wchodzi duża kasa i zwrot z inwestycji przez 10 lat. Ale jak ktoś ma kasy jak lodu, to może o takim biznesie myśleć. W kazdym razie to biznes typu: "bez miliona dolarów i zdolności kredytowych nie podchodź".
witam.rafal 74 chyba przesadzasz z tym ze za milion zl tego nie zrobie.ja myslalem o ciut mniejszych pieniazkach.oczywiscie ja mysle o tm na mala skale na poczatek.jak by sie przyjelo z czasem rozbudowac ewentualnie.
Szczerze? Na małą skalę, to nawet nie startuj. A o tym milionie to całkiem serio. Weź pod uwagę, że jak zrobisz coś takiego na małą skalę, to żeby koszta Ci się zwróciły, to musiałyby być wyższe wejściówki i droższe jedzenie.
Poza tym, ja bym raczej 1,5 godziny na basenie w jednym miejscu nie usiedział. A tu jeszcze trzeba do łazienki iść (chyba że do wody ;) * żart*), zmienić pozycję. Jednocześnie pływać i oglądać film? Prędzej opłacałoby się zrobić saunę i dodatkową usługę puszczać filmy (albo TV wstawić). Na basenie przeszkadzałoby mi, że ktoś pływa obok i co, miałbym stać w miejscu? Podczas deszczu, burzy, wichury, w zimie, jesienią, wczesną wiosną i przy ogólnie niskiej temp. już możesz sobie odpuścić. Moim zdaniem pomysł strasznie drogi, nieopłacalny i niewykonywalny (chyba, że dla bogaczy, ale to ich już stać na prywatne kino, własny barek i cały harem pięknych dziewczyn). Dałbym 1/10. Jeden za kreatywne myślenie (w końcu jest coś w tym "innego")
Pomysl rewelacyjny. Wykonanie jest nie lada wyzwaniem. Wszystko zalezy od miejsca. Jesli sa warunki na to zeby powiesic ze 4 panoramiczne telewizory i na kazdym wyswietlic ten sam film, to klienci beda duzo gadac i przyprowadzac kolegow i kolezanki nawet z ciekawosci zeby zobaczyc. Nie koniecznie klienci musza siedziec w basenie w przydzielonym metrze kwadratowym przez 90 minut. Zrobilbym wieczorne sesje filmowe, na ktore mozna byloby sie wpisac i zarezerwowac lepsze miejsce i oglaszalbym to jako festiwal filmowy w basenie lub cos co przyciaga uwage. KREATYWNOSC 10 , INOWACJA 10
dziewson, ja nie napisałem, że to zrobisz za milion.
Uważam, że i 10 będzie za mało. Kupienie gruntu w dobrym miejscu + wybudowanie budynku na basen + ekrany, nagłośnienie i sprzęt kinowy + jacuzzi, bicze + jakaś knajpka + urządzenia techniczne do tego wszystkieg, parking, itp. Mówimy o skali, w której przedsięwzięcie ma szansę się zwrócić i po paru latach zacząć zarabiać. To musi być możliwość obsłużenia setki ludzi w jednym czasie. Można też na małą skalę. Moczenie nóg w misce z ciepłą wodą przed TV :-) Ale przecież nie o to Ci chodzi. Napisz swoje założenia co do nakładów i przychodów, to się ustosunkujemy do nich.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|