Witam
Ze slyszenia wiem ze to dobra inwestycja.Zwracam sie z prosba o informacje,gdzie sie zbiera zamowienia na wywoz nieczystosci.Jakie sa stawki i czy dobrze na tym mozna zarobic.
|
Beczkowoz do szamba |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam
Ze slyszenia wiem ze to dobra inwestycja.Zwracam sie z prosba o informacje,gdzie sie zbiera zamowienia na wywoz nieczystosci.Jakie sa stawki i czy dobrze na tym mozna zarobic.
ja też gdzieś słyszałem, że gówniany interes wcale nie musi być gówniany, pod warunkiem, że masz go na wsi..
zamowienia zbiera sie bezposrenio od klienta. dzwoni sie po taki beczkowoz. ceny okolo 50zl tylko nie wiem za ile m3.
Dlaczego na wsi? Moim zdaniem na obrzezu miasta. ja np mieszkam w dzielnicy domkow jednorodzinnych i niema ty jeszcze kanalizacji. To gdzie bedzie sie to bardziej oplacalo zalezy od tego jaka jet odleglosc do oczyszczalni. bogdan746, musisz dowiedizec ile kosztuje takie "odstawienie" nieczystosci do oczyszczalni. Bo watpie zeby przyjmowali to za darmo.
Ja bym sprobowal z czyms innym. Mi cala wies przekopali i kanalizacja prawie gotowa, napewno wszedzie tak bedzie bo to wkoncu unia.
Mam znajomego co ma skład budowlany i kupił w tamtym roku dodatkowo wóz asenizacyjny - starego jelcza za 15 tys.
Narzeka, ze stracił kasę, bo wóz prawie cały czas stoi - tylko że nikt nie wie, że on ma takie usługi. Inni, którzy u nas jeżdzą mają się całkiem dobrze. Przyjeżdzają na telefon. Mją nr telefonów wypisane na beczkach. No, ale kanalizacja i u nas w trakcie realizacji - pozostaną tylko Ci co się nie chcieli podłączyć, lub na osiedlach, gdzie jeszcze jej nie ma. Ja mam tak w domu, że gość sam przyjeżdza i sprawdza - jak jest dużo to zabiera szambo, a po kasę przyjeżdza do firmy raz na miesiąc (na moim osiedlu jeszcze kanalizacji nie ma). W ten sposób jedną sprawę mam z głowy. Może taka usługa by wchodziła w grę w Twoim przypadku. Na początku misisz zrobić akcję informacyjną, może rozdać wizytówki posiadaczom szamb. Największym kosztem jest opłata za zrzut ścieków do oczyszczalni - to ok. połowa tego co biorą (70 zł za wybranie).
|
|